W tym czasie zdrowe gotowanie ludzie łączyli lód

0

DOMOWE LODY

Składnik

  • 500 ml słodkiej śmietany
  • 250 ml mleka
  • 150 g cukru
  • 6 dużych żółtek
  • 3,5 ml esencji waniliowej
  • strąk waniliowy
  • szczypta soli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Jeśli masz dość komercyjnych lodów, zdrowe gotowanie możesz bardzo łatwo zrobić własny orzeźwiający deser za pomocą zaledwie kilku składników.

Dziś podstawowy przepis na domowe lody

Lody pochodzą z Iranu (w Persji) w 500 pne. Hr. W tym czasie ludzie łączyli lód z różnymi smakami, aby stworzyć tylko dobre przysmaki w środku lata. W 400 p. n. e. Persowie wymyślili przepis specjalnie na szlachetne winorośle, które łączą lód z szafranem, owocami i różnymi smakami. Dziś podstawowy przepis na domowe lody zawiera kilka składników. Rezultatem są pyszne lody waniliowe przepisy na potrawy, które można zmienić według własnych upodobań, dodając dodatki kuchnia filmowa Zdrowie. Podgrzej mleko, cukier, sól i połowę ilości kwaśnej śmietany na patelni.

Pokrój strąk wanilii na pół i dodaj nasiona do mleka z ognia, a następnie Pasternak. Po stopieniu cukru zdejmij patelnię z ognia, przykryj i odłóż na bok na 30 minut. W pojemnej misce ubij sześć żółtek. Powoli wlej na nie kompozycję, która pozostała do ostygnięcia i dobrze wymieszaj. 

Dziś podstawowy przepis na domowe lodyGdy nowa mieszanina jest jednorodna, wlej ją do rondla i podgrzej na średnim ogniu. Stale mieszaj, aż krem zgęstnieje, a następnie zdejmij z ognia. Umieść pozostałą śmietanę w dużej misce i przykryj durszlakiem tą miską. Przez durszlak wlej wcześniej rozgrzany krem. Dodaj ekstrakt waniliowy i dobrze wymieszaj. Pozostaw krem schłodzony, a następnie wlej go do tacy na lody i przygotuj zgodnie z instrukcjami maszyny.

Jeśli nie masz zdrowe gotowanie Maszyny do lodów przepisy na potrawy, wlej mieszaninę do pojemnika, który może szczelnie zamknąć i umieścić ją w zamrażarce. Przez pierwsze trzy godziny trzeba od pół do pół godziny wyciągnąć pojemnik i dobrze wymieszać w lodach, aby uniknąć tworzenia się kryształków lodu kuchnia filmowa. Następnie pozostawia lody przez co najmniej dwie kolejne godziny w zamrażarce.

Maszyny do lodów, kuchnia filmowa wlej mieszaninę

Co najmniej kwadrans przed podaniem Zdrowie lodów wyjmij go z zamrażarki. Podawaj po prostu lub z dowolnymi dodatkami, przez które przechodzisz: owoce, liście mięty, ciasteczka, syropy.

TRUSKAWKOWA SŁODYCZ

Składnik

  • 1 kg truskawe
  • 1 kg cukru
  • 1 połowa cytryny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Wszyscy jako dziecko Zdrowie Przepisy cieszyliśmy zdrowe gotowanie się truskawkową słodyczą-jak pyszna jest, tak łatwo ją ugotować.

Maszyny do lodów, kuchnia filmowa wlej mieszaninę

Jeśli masz dużo truskawek i nie chcesz ryzykować zepsucia, najprostszą opcją jest uczynienie z nich słodyczy. Możesz użyć truskawkowej słodyczy w naleśnikach, ciastach, ciastach, na chlebie lub po prostu. (Oto jak zrobić najlepszy domowy chleb) Jeśli w dżemie owoce są mielone samodzielnie do wrzenia przepisy na potrawy, to do słodyczy truskawkowej pozostają nienaruszone. Smak produktu końcowego jest niezaprzeczalny. Dokładnie umyj truskawki, a następnie usuń ich warkocze i liście.

Następnie przykryj truskawki cukrem Przepisy i pozostaw je na noc w lodówce.

Po tym, jak usiedli na Maceracie przez noc, zdrowe gotowanie włóż truskawki do dużego garnka, wszystkie z sosem i pozwól im gotować na małym ogniu. Od czasu do czasu należy usunąć piankę, która tworzy się na powierzchni mieszaniny.

Powtórz tę samą procedurę Zdrowie dla pokryw Przepisy

Tymczasem sterylizuj słoiki i ich pokrywy. Dokładnie umyj kilka puszek, a następnie zanurz je w garnku z wrzącą wodą na kilka sekund. Powtórz tę samą procedurę dla pokryw. Pozostaw wszystkie naczynia do wyschnięcia na przepisy na potrawy czystym ręczniku kuchennym. Gdy słodycz spadnie o połowę, dodaj sok z połowy cytryny, dobrze wymieszaj i wyłącz ciepło. Po ochłodzeniu umieść słodycz w wysterylizowanych słoikach i połóż pokrywkę na każdym z nich.

BISZKOPT BEZ WYRABIANIA

Składnik

  • 1 kg mąki
  • 40 g drożdży
  • 400 ml ciepłego mleka
  • 400 g cukru
  • 400 g orzecha włoskiego
  • 6 jaj
  • 100 g tłustego oleju
  • 4 łyżki kakao
  • 5 łyżek oleju
  • 2 łyżki rodzynek
  • starta skórka z cytryny
  • ampułka istota rumu
  • sól w proszku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Jako pyszny biszkopt From movie to the kitchen, tak długo zdrowe gotowanie może to potrwać, aby go ugotować. Jeśli chcesz szybki, bez ugniatania przepis, to jest idealne.

Biszkopt to rodzaj słodkiego chleba specyficznego dla Rumunii, Republiki Mołdawii i Bułgarii. Przygotowuje się na wielkie święta-Wielkanoc, Boże Narodzenie, Nowy Rok – a czasami na urodziny. Aby przygotować spokojny biszkopt, potrzebujesz składników do klasycznego biszkoptu, ale technika wymaga trochę mniej wysiłku z twojej strony.

Kilka godzin wcześniej pamiętaj, aby wyjąć wszystkie składniki z lodówki, aby były w temperaturze pokojowej. Oddziel białka od żółtek 5 jaj. Wymieszaj spienione białka z połową cukru, orzecha włoskiego i kakao w proszku. Osobno przepisy na potrawy przesiać mąkę. Zrób dziurę w środku i włóż drożdże, ciepłe mleko i dwie łyżki cukru.

Po aktywacji drożdży, około 10 minut, rozpuść olej. Następnie dodaj do mąki pojedyncze wcześniej żółtka, pozostały cukier, esencję rumu, startą skórkę, masło, solony proszek i roztopione masło, wszystko bardzo dobrze wymieszaj. Powstałe ciasto powinno być elastyczne. Nie ugniataj, ale przykryj folią lub ręcznikiem kuchennym i pozostaw w ciepłym miejscu na godzinę. Kiedy wszystko jest gotowe, podziel ciasto na cztery arkusze, rozłóż je i posmaruj nadzieniem z orzecha włoskiego i kakao i rodzynek, a następnie rozwałkuj.

Następnie tkamy dwie takie rolki i wkładamy je do patelni z papierem do pieczenia. Pozostaw kolejne ciasto na godzinę, aby zwiększyć do temperatury pokojowej. Następnie posmaruj From movie to the kitchen je ubitym jajkiem i wrzuć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Ciasta są przygotowywane po około 40-50 minutach. W razie potrzeby możesz wybrać puder z cukrem na końcu.

W razie potrzeby możesz wybrać przepisy na potrawy puder z cukrem na końcu

W razie potrzeby możesz wybrać przepisy na potrawy puder z cukrem na końcu

CIASTO TĘSKNOTY

CZAS GOTOWANIA

  • Czas gotowania: 45 min
  • Czas gotowania: 15 min
  • Ukończony w: 60

Składnik

  • Blat
  • 8 białek jaj
  • 200 g cukru
  • 60 g mąki
  • 100 g nasion maku
  • 50 g płatków kokosowych
  • sól w proszku
  • Blat biszkoptowy
  • 150 g ciasteczek
  • 200 ml gotowej kawy
  • Śmietana
  • 8 żółtek jaj
  • 200 g cukru
  • 300 g oleju
  • 300 ml mleka
  • 1 saszetka puddingu waniliowego
  • Glazura
  • 150 g czekolady
  • 150 ml płynnej bitej śmietany

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Tort z tęsknotą to jeden z najsmaczniejszych przepisów, które każdy może zrobić i z którym na pewno przyjdziesz na plecy swoim gościom. Tort Tosca, u podstawy, to ciasto z polewą czekoladową i polewą czekoladową, wypełnione kremem kasztanowym. Z biegiem czasu ten przepis został zapomniany i pojawił się nowy, zupełnie inny.

Chociaż ma kilka kroków From movie to the kitchen, jest to warte wysiłku zdrowe gotowanie

Dziś tort Tosca, znany wszystkim, to ciasto z makiem i kokosem, krem waniliowy i polewą czekoladową. Chociaż ma kilka kroków, jest to warte wysiłku. (Zobacz także: Jak zrobić najlepszy krem czekoladowy do ciast) Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Aby przygotować blat, wymieszaj białka z proszkiem soli, aż kompozycja stanie się twarda.

Dodaj nasiona maku, płatki kokosowe i mąkę i dokładnie wymieszaj. W rondlu do tapet z papierem do pieczenia wlej ciasto i wyrównaj. Stawiamy blat na pieczeniu przez 15 minut, w tym czasie przygotowujemy krem. Wymieszaj żółtka i cukier, a na nich dodaj mleko i pudding.

Po dokładnie wymieszać składniki, umieścić je w ogniu i stale mieszać w nich. Krem jest gotowy, gdy zgęstnieje. Zdejmij krem z ognia i pozwól mu ostygnąć. Tymczasem pocierać olej aż do uzyskania spienionej tekstury. Wymieszaj schłodzone masło i śmietanę.

Wyjmij blat z piekarnika, a na nim dodaj krem. Aby zrobić blat biszkoptowy, szybko przesiewamy krakersy przez gotową kawę, a następnie nakładamy je na ciasto, aż pokryjemy całą powierzchnię. Na koniec przygotowujemy glazurę, topiąc czekoladę w bain marie i mieszając ją z płynną kwaśną śmietaną. Wlać lukier na ciasto i pozostawić w lodówce na noc.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj