Szybka szarlotka zdrowe gotowanie – prosta i smaczna jako receptury kulinarne

0

Jak zrobić najlepszą szybką szarlotkę? Szarlotka, puszysta i aromatyczna, z prostymi składnikami i w zasięgu ręki każdego. Mamy dziś bardzo prosty przepis na szarlotkę, która zabierze cię z ślepego zaułka deserowego, gdy powiesz “kawa”. Tak, dokładnie tak, ponieważ odkąd zacząłem łamać jajka na to ciasto i wyobrażałem sobie jego teksturę i smaki, marzyłem tylko o umieszczeniu dużego kawałka obok filiżanki do kawy i cieszeniu się obiema.

Ta szarlotka jest miękka, Puszysta, ale lekko wilgotna, pachnąca i niezwykle smaczna. Widzę, że jest to dokładnie to, co należy zjeść na śniadanie z mlekiem lub jogurtem lub włożyć do szkolnych toreb … Zdrowie kiedy przyjdzie czas, żeby poszli do szkoły.

Zdrowie: Szybkie szarlotka zdrowe gotowanie

W rzeczywistości moja wyobraźnia zapaliła się, odkąd zobaczyłem podobne ciasto w kuchni Theo. Jej ciasto z bitym mlekiem i jest z pewnością niesamowite, na pewno będę musiał spróbować po raz pierwszy, kiedy będę miał wszystko, czego potrzebuję. Z powodu pandemii nie miałem ani maślanki, ani jogurtu, więc dostosowałem przepis i zrobiłem to ze słodkim mlekiem. W porównaniu do wersji Theo, włożyłem więcej ciasta i garść rodzynek. Są opcjonalne, ale moim zdaniem są lepsze niż bez.

Zdrowie: Szybkie szarlotka zdrowe gotowanie

Szybkie szarlotka. Jeśli lubisz też desery jabłkowe, zostawiam ci kilka prostych i smacznych przepisów, które moim zdaniem będziesz chciał wypróbować:

  • jabłka w piżamie
  • naleśniki z jabłkami
  • puszyste (paryskie) rogaliki z jabłkami
  • odlane ciasto z tartym jabłkiem (postu)
  • strudel z jabłkami

From movie to the kitchen – Gotowanie i receptury kulinarne szybkiego ciasta z jabłkami

Sposób przygotowania jest bardzo prosty zdrowe gotowanie, jak każdy odlany tort. To nie wymaga, receptury kulinarne kto wie, jakie umiejętności szefa kuchni, nawet większe dziecko może to zrobić. W rzeczywistości najbardziej zaskakujące byłoby zrobienie tego razem.

Szybkie szarlotka Zdrowie. Szybkie szarlotka. Przygotowanie

  • 15 min
  • Gotowanie
  • 45 min
  • Całkowity czas
  • 1 godzina

Składnik

  • użyłem tacy o wymiarach 20 × 25 cm
  • 4 jaja
  • 100 g cukru
  • 2 saszetki cukier waniliowy, najlepiej Bourbon
  • sól w proszku
  • 250 ml mleka
  • 30 ml roztopionego i schłodzonego oleju
  • 50 g rodzynek (opcjonalnie)
  • 2 łyżeczki startej skórki z cytryny
  • 300 g mąki typu 000
  • 6 g proszku do pieczenia (ok . 1/2 saszetki)
  • 3 duże jabłka zdrowe gotowanie (można również użyć innych świeżych owoców lub kompot)
  • nadto
  • 1 łyżeczka startego cynamonu do posypania na wierzch
  • 1 łyżka cukru do posypania na wierzchu
  • do serwowania-do wyboru
  • cukier puder
  • lody waniliowe
  • solony sos karmelowy
  • plasterki jabłek w cieście jabłkowym w cieście
  • plasterki jabłek ułożone na grzance przed włożeniem ciasta do piekarnika, posypane cukrem CBT i cynamonem.

Zapal piekarnik do 180 stopni i umieść papier do pieczenia na patelni.rodzynki i umieść je w mleku na co najmniej 10 minut. Rozpuść masło i pozwól mu ostygnąć. Ubij jajka razem z cukrem i solą w proszku, aż będą białe i podwoją swoją objętość. Dodaj mleko, rodzynki, skórkę z cytryny i cukier Bourbon receptury kulinarne. From movie to the kitchen Dołącz mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

Obierz jabłka i pokrój zdrowe gotowanie je w plasterki. Umieść plasterki 2 jabłek w cieście. Wymieszać. Wlać ciasto na patelnię, wyrównać kuchnia filmowa. Ułóż pozostałe kawałki jabłka na wierzchu, posyp cukrem i mielonym cynamonem. Pozostaw receptury kulinarne patelnię do piekarnika na około 45 minut. Wykonaj test wykałaczką, aby upewnić się, że jest dobrze Dojrzała. Ciasto wyjęte z piekarnika Oto jak wyglądała szarlotka, kiedy wyciągnąłem ją z piekarnika

Jak serwujemy i jak szybko trzymamy szarlotkę Przepisy

To ciasto można podawać na ciepło zaraz po wyjęciu go z piekarnika, z kulką lodów waniliowych obok, aby stopić pyszne. Możesz też receptury kulinarne podawać go z solonym sosem karmelowym (patrz przepis tutaj) lub po prostu posypać cukrem. Szybka szarlotka pozostaje miękka i świeża przez około 2 dni, jeśli trwa tak długo. Należy go przykryć folią spożywczą, aby zapobiec wysychaniu na powierzchni.

Jak serwujemy i jak szybko trzymamy szarlotkę Przepisy

Pączki z kwiatami akacji-przepis kuchnia filmowa na dzieciństwo.

Przepis na pączki z kwiatami akacji jest jednym z najpiękniejszych w Rumuńskiej gastronomii. Możemy cieszyć się nim tylko zdrowe gotowanie przez kilka dni w roku. Nie wiem, jak to się dzieje z twojej strony, ale akacje kwitną w dzisiejszych czasach. Dyskretny, suawy zapach unosi się w powietrzu miasta.

Przez kilka dni możemy cieszyć się świeżymi kwiatami akacji, aby je zebrać. Możemy je wysuszyć, aby uzyskać aromatyczne herbaty w chłodniejszych miesiącach lub możemy zrobić syrop. Rok później zrobiłem nawet Likier z akacji, który nigdy nie trafił na blog. Ale jeśli chcesz go wypróbować, możesz użyć przepisu na różowy lub różowy Likier (kliknij tutaj).

Pączki z kwiatami akacji. Kilka lat temu zrobiłem ciasto z wanilią, truskawkami i kwiatami akacji. To było bardzo delikatne i absolutnie pyszne, mam nadzieję, że będę miał czas, aby go przywrócić i anulować cesta. Znajdź przepis za pomocą jednego kliknięcia na zdjęciu poniżej.

Ciasto z wanilią i truskawkami From movie to the kitchen. Wracając do naszych pączków z akacji, znam je od dzieciństwa. To była moja wielka radość, gdy moja mama wróciła do domu z kilkoma kwiatami akacji, kuchnia filmowa które przeszła przez ciasto i usmażyła je na patelni. Bardzo lubiłem jeść je pieczone z dużą ilością cukru.

Opowiadałem ci o nich kilka lat temu zdrowe gotowanie na przepis na pączki z kwiatami akacji Przepisy. Pączki z kwiatami akacji receptury kulinarne.

GOTOWANIE PĄCZKÓW Z KWIATAMI AKACJI

Różnica między ówczesnym przepisem a teraz polega na tym, że użyłem teraz ciasta i odrobiny proszku do pieczenia, aby uczynić je bardziej przewiewnymi, w przeciwnym razie sposób gotowania jest taki sam. Pączki z kwiatami akacji są chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku. Są bardzo aromatyczne i aromatyczne dzięki kolorom. Przepisy: Cały ich urok polega na tym, że palą kwiaty za pomocą warkocza. Są łatwiejsze w obsłudze, ale także jeść.

Ciasto na naleśniki, kwiaty akacji na patelni, kwiaty akacji w cieście. Pączki z kwiatami akacji. Pączki z kwiatami akacji. Przygotowanie:

  • 10 min
  • Gotowanie
  • 15 min
  • Całkowity czas
  • 25 min

Składnik

  • GOTOWANIE PĄCZKÓW Z KWIATAMI AKACJI15-20 świeżych i zdrowych kwiatów akacji
  • 2 jaja
  • 100 ml mleka
  • 1 saszetka cukru waniliowego
  • 100 g mąki
  • szczypta łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól w proszku
  • nadto
  • olej do smażenia (ok. 200 ml)
  • cukier puder do serwowania

Wybierz świeże i zdrowe, ledwo kwitnące kwiaty akacji. Poszukaj ich, aby zebrać je z jak najmniej zanieczyszczonego, zakurzonego obszaru, a drzewa mogły nie zostać spryskane przed owadami. Umyj krótkie kwiaty akacji pod bieżącą wodą, aby usunąć kurz i wysuszyć je na papierowych serwetkach. Ze składnikami z powyższej listy przygotuj ciasto jak na naleśniki. Umieść olej na dużej patelni. Daj kwiaty akacji przez ciasto, kuchnia filmowa pomagając Ci z łyżką.

Smażyć kwiaty akacji po obu stronach, aż będą złote i pięknie smażone.

Usuń pączki na talerzu, na którym umieścisz papierowe serwetki, aby wchłonąć nadmiar oleju. Posyp pączki kwiatami akacji cukrem pudrem i podawaj. Są dobre, ciepłe i zimne.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj