Rustykalne przygotowywanie jedzenia, ciasto truskawkowe – książka kucharska

0

Przepis na rustykalne ciasto truskawkowe lub kuchnia filmowa Galette z truskawkami. Jak zrobić szybkie i smaczne ciasto z masłem i bogatym i aromatycznym nadzieniem. Każdego roku pojawienie się świeżych truskawek, naszych, z gospodarstw w całym mieście jest świętem dla mojej kuchni. Wiele radości przynosi mi te owoce i uwielbiam zarówno świeże, jak i ukryte w deserach, które są piękniejsze. Użyłem truskawek zarówno do prostych ciast, babeczek, jak i szybkich deserów w szklance, a także do skomplikowanych ciast. Zawsze była radość z ich gotowania i rozkosz dla tych, którzy je próbowali.

Tutaj znajdziesz wszystkie przepisy na truskawki na blogu. Wybierz to, co cię inspiruje!

Zobacz tutaj przygotowywanie jedzenia i przepis na herbatniki z brzoskwiniami i winogronami.

Któregoś dnia zobaczyłem w INE Niculescu, kuchnia filmowa zdolną damę z reteta-video.ro ciasto truskawkowe i delikatne ciasto i zdałem sobie sprawę, że jest to prawdopodobnie jeden z niewielu deserów, których mi brakuje w mojej kolekcji truskawkowych ciastek. Ten błąd miał być skierowany do Musai, więc kuchnia filmowa po raz pierwszy kupiłem truskawki dokładnie to zrobiłem: rustykalne ciasto.

Rustykalne ciasto truskawkowe

Zobacz tutaj przygotowywanie jedzenia i przepis na herbatniki z brzoskwiniami i winogronami.

Ten rodzaj ciasta, niedoskonały, przygotowywanie jedzenia pakowany “niedbale”, nazywany jest francuskim “ciastem” i oznacza okrągłe, płaskie ciasto/ciasto z otwartym nadzieniem lub pokrytym ciastem i zwykle wykonane z sezonowych owoców. W ostatnich latach, odkąd przepis zaczął krążyć w rumuńskim Internecie, termin ten również przestał istnieć. Kiedy mówisz Przepisy “galette” prawie wszyscy wiedzą, czego się spodziewać: pyszne ciasto zrobione szybko nie jest bardzo stylowe, ale bardzo piękne w stylu rustykalnym żyje globalizacja z dobrymi rzeczami, które nam przyniosła! Galette z truskawkami.

Sposób przygotowania wiejskiego ciasta truskawkowego w książka kucharska

Zobacz także opcję wideo przepis na końcu postu. Jak mówiłem, Galette to proste, rustykalne ciasto. Krawędzie będą nierówne, krzywe, popękane. Nie ma sprawy! To musi być to! Ale to musai być rozkosznie tosty i chrupiące! Co jest naprawdę ważne na deser to składniki: jakość i świeże książka kucharska. Ciasto przygotowywanie jedzenia składa się z tłustego masła, nadziewanego wieloma świeżymi i zdrowymi owocami.

Rustykalne ciasto truskawkowe. Wydrukuj przepis. Zapisz na Pinterest. Rustykalne ciasto truskawkowe. Przygotowanie:

  • 15 min
  • Gotowanie
  • 40 min
  • zimne ciasto
  • 1 godzina
  • Całkowity czas
  • 1 hr 55 min
  • Kategoria: desery porcji: 6 porcji autor: Juliana Zbyrnia

Składnik

  • ciasto
  • 250 g mąki typu 000
  • 170 g masła z 82% tłustym, zimnym, z lodówki
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • sól w proszku
  • 4-5 łyżek bardzo zimnej wody
  • nadzienie
  • 400 g truskawek
  • 40 g skrobi
  • 70 g cukru
  • 2 łyżeczki startej skórki z cytryny
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 gałązki tymianku
  • 30 g masła
  • nadto
  • 1 żółtko do smarowania ciasta
  • 2 łyżeczki cukru do posypania na wierzchu
  • do serwowania książka kucharska (opcjonalnie)
  • lody waniliowe
  • bita śmietana

Jak zrobić ciasto Zdrowie na rustykalne ciasto truskawkowe Przepisy

Ciasto na ciasto wymaga dużo bardzo zimnego masła, z lodówki pokrojonej w kostkę. Przetworzymy go z robota tak szybko, jak to możliwe przygotowywanie jedzenia, a nie ręcznie, aby nie podgrzewać oleju ciepłem dłoni. Jeśli nie masz robota, możesz zagnieść ciasto i pomóc ci z widelcem lub dwoma, jak ci łatwiej. książka kucharska – Przepisy. W końcu jest dobrze i ręcznie, jeśli rozumiesz zasadę i poruszasz się bardzo szybko, nie moczyć oleju.

Ciasto na początku będzie bardzo piaszczyste, wydaje się, że nic się nie wiąże. Kiedy dodajemy łyżkę stołową z bardzo zimną wodą, wszystko zaczyna się zmieniać. W zależności od użytej mąki i masła ciasto może wymagać więcej lub mniej wody, Około 4-5 łyżek stołowych. Zajęło mi to 5 łyżek wody Zdrowie. Kiedy ciasto zaczyna się zbierać, musisz przestać, nie przynosić większej ilości wilgoci niż to konieczne. Szybko uformuj ciasto w kształt kulki, włóż je do czystej torby i pozostaw w lodówce przez co najmniej godzinę.

Jak zrobić ciasto Zdrowie na rustykalne ciasto truskawkowe Przepisy

Zrobiłem zdjęcie podczas przetwarzania ciasta, abyś mógł zobaczyć, jak zmienia się jego tekstura i gdzie musisz się zatrzymać. Oczywiście jest to jeszcze lepiej widoczne w filmie na YouTube, który znajdziesz na końcu postu, mąka i masło, ciasto po 2 łyżkach książka kucharskadwie Przepisy, Zdrowie łyżki wody, ciasto w finale 5 łyżki wody.

NADZIENIE DO WIEJSKIEGO CIASTA TRUSKAWKOWEGO

Dopóki ciasto pozostaje zimne, możesz poradzić sobie z nadzieniem. Pokrój truskawki na połówki lub ćwiartki, zależy od tego, jak duże są. Jeśli są bardzo małe, możesz je również zostawić w całości. Dodaj cukier, przygotowywanie jedzenia skrobię, skórkę z cytryny i świeże liście tymianku. Pozostaw nadzienie na zimno jak w książka kucharska.

MONTAŻ I PIECZENIE CIASTA TRUSKAWKOWEGO

Wyjmij ciasto z lodówki, ugniataj, aby było trochę sprężyste i umieść je między 2 arkuszami do pieczenia. Rozciągnij go za pomocą sokowirówki w arkuszu o średnicy około 30 cm i grubości 1/2 cal From movie to the kitchena. Narysuj ciasto z całą blachą do pieczenia na patelni. Umieść farsz na środku arkusza. Nie wkładaj całego syropu, który truskawka Zdrowie zostawiła, ponieważ będzie płynąć do pieczenia! Zbierz krawędzie wokół truskawek, wykonując fałdy, jak widać na zdjęciach. Posmaruj brzegi kamienia nazębnego żółtkiem jaja i posyp cukrem. Pokrój w kostkę 30 g masła i umieść je na owocach.

Jak podawać ciasto truskawkowe kuchnia filmowa – From movie to the kitchen

Piec powinien być wstępnie ugotowany w temperaturze 220 stopni. Pozostaw ciasto do piekarnika na 10 minut w temperaturze 220 stopni, następnie obniż temperaturę do 200 stopni i kontynuuj pieczenie przez kolejne 30 minut.

Orientujesz się również w zależności od piekarnika From movie to the kitchen. Ciasto powinno być prażone na krawędziach, a owoce przemoczone jak słodycz, ciasto na ciasto rozciągnięte między 2 arkuszami do pieczenia, rustykalne ciasto posmarować jajkiem i posypać brązowym cukrem, posmarować żółtkiem i posypać z przygotowywanie jedzenia.

Idealnie, należy pozwolić ciasto ostygnie przed podaniem, aby pokroić piękniej, ale wiem, jak trudno jest niemożliwe książka kucharska. Podawaj ciasto z lodami waniliowymi lub z bitą śmietaną. Nie mieliśmy lodów, więc Zdrowie podaliśmy je z bitą śmietaną. Ponieważ, oczywiście, nie miałem cierpliwości, aby całkowicie się ochłodzić, bita śmietana zmiękła i popijała owoce. Wspaniały błąd!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj