Przepisy na potrawy owcza pastrama a receptury kulinarne

0

Pastrama owiec to tradycyjny rumuński preparat From movie to the kitchen, do którego na całym świecie dotarła wiadomość o jego specjalnym smaku. Słowo pastramma pochodzi od czasownika “Zapisz”, przypominając, że pastrama owiec powstała w celu utrzymania świeżego mięsa tak długo, jak to możliwe w przypadku braku sprzyjających warunków chłodzenia. Pastrama stała się szczególnie popularna w Stanach Zjednoczonych, gdzie fale żydowskich imigrantów z Rumunii wyjechały za ocean w drugiej połowie XIX wieku.

Pastram można przygotować przepisy na potrawy z kilku dań mięsnych

Składnik

  • 2 kg jagnięciny
  • 250 ml białego wina
  • 3 małe ząbki czosnku
  • 15 g soli
  • 10 g czarnego pieprzu
  • 15 g tymianku
  • 10 g papryki (słodka lub pikantna, opcjonalnie)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Pastram można przygotować przepisy na potrawy z kilku dań mięsnychPastram można przygotować From movie to the kitchen z kilku dań mięsnych, ale najbardziej popularne są Owce, jagnięcina, wołowina i indyk. Proces gotowania przepisy na potrawy polega na marynowaniu mięsa, jego częściowym wysuszeniu i wędzeniu, kroki, które ulegają niewielkim zmianom w zależności od przepisu.

Aby gotować pastrami owiec w domu, potrzeba trochę czasu i cierpliwości, ponieważ sam proces nie jest bardzo skomplikowany. Oto przepis poniżej:

Mięso jest zwijane, oczyszczane ze skóry i portowane. Posyp kawałki mięsa mieszanką przypraw składającą się z soli, pieprzu, tymianku i papryki. Czosnek zmiel i wymieszaj razem z białym winem. Mieszaninę wina i czosnku rozprowadzić równomiernie na kawałkach mięsa.

Mięso owiń szczelnie folią lub włóż do szczelnie zamkniętego naczynia i pozostaw do marynowania w chłodnym miejscu lub w lodówce na trzy dni. Gdy mięso przetrwa marynowanie, wyjmij je i zawieś w suchym, chłodnym, osłoniętym przed muchami i innymi owadami miejscu przez 2 do 4 godzin Zdrowie. Po oszaleniu mięso jest wędzone zimnym dymem z drzewa owocowego przez 2-3 godziny dziennie przez trzy dni.

Pastrama owcza jest spożywana tak receptury kulinarne, jak jest lub na grillu.

Pastrama owcza jest spożywana przepisy na potrawy tak, jak jest lub na grillu.

PIGWA ŻYWNOŚCI – receptury kulinarne

Składnik

  •  1 kg oczyszczonej pigwy
  • 50 ml oleju
  • 250 ml wody
  • 30 g mąki lub skrobi spożywczej
  • 100 g cukru
  • 1,5 g soli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Danie z pigwy jest popularnym daniem w płonących i banalnych regionach, doskonale łącząc się z różnymi mięsami, a także jako deser. Zdrowie To danie z pigwy jest często przygotowywane jesienią, w pełnym sezonie pigwy. Ponieważ te owoce pochodzą z raczej kwaśnej natury, cukier jest niezbędny do zrównoważenia ich smaku. Możesz delektować się potrawą z pigwy obok pysznego grilla lub soczystego steku w piekarniku. Kontrast między słonym a słodkim jest wyjątkowy.

W tym samym czasie można jeść pigwy i jako takie, jako specjalny deser owocowy. Jeśli chcesz ugotować aromatyczną i aromatyczną pigwę, oto jak łatwo jest: Masło włożyć do pieczeni i dodać obrane pigwy i pokroić na małe kawałki.

Pozostaw na ogniu, aż pigwa zmięknie przepisy na potrawy, 10 do 15 minut. Po namoczeniu pigwy dodaj 100 ml wody, przykryj i pozostaw do wrzenia.

Pastrama owcza jest spożywana tak receptury kulinarne, jak jest lub na grillu.

Pozostaw do wrzenia Zdrowie, aż Zama się zmniejszy From movie to the kitchen

Oddzielnie włóż cukier do innej patelni receptury kulinarne, aż zostanie karmelizowany. Gdy cukier się rozpuści, dodaj 100 ml wody i wymieszaj. Sos karmelowy wlać pigwę, która gotuje się razem z solą. Pozostaw do wrzenia, aż From movie to the kitchen Zama się zmniejszy. Wymieszaj mąkę lub skrobię z pozostałą wodą i zalej mieszaninę na naczyniu z pigwy. Dokładnie wymieszaj, aby pigwa się nie zepsuła. Danie z pigwy jest gotowe i może być podawane jako specjalne danie lub aromatyczny deser!

PANCAKES (AMERYKAŃSKIE NALEŚNIKI)

Składnik

  • 200 g mąki
  • 250 ml mleka
  • 2 duże jaja
  • 1 saszetka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 30 g cukru
  • 10 ml esencji waniliowej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 50 ml oleju do ciasta
  • olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

My, Rumuni, dorastaliśmy z klasycznymi naleśnikami w kształcie włóczni, ale w serialach i filmach często widzieliśmy inną odmianę tego deseru: amerykańskie naleśniki lub naleśniki. Te amerykańskie naleśniki są puszyste, miękkie i dekadenckie przepisy na potrawy, o kształcie i fakturze innej niż te, do których jesteśmy przyzwyczajeni. Ameryka serwuje naleśniki jako deser i śniadanie.

Z reguły amerykańskie naleśniki układają się jeden na drugim, a na wierzchu trochę masła i syropu klonowego. Inne popularne nadzienia to czekolada, słodycz, dżem, miód, orzechy, owoce, bita śmietana i melasa. Istnieje również opcja, w której te naleśniki podawane są ze słonymi potrawami, takimi jak bekon, jajka lub kiełbasa.

Składniki stosowane w naleśnikach są w zasięgu każdego: mąka, mleko, jajka i proszek do pieczenia. Czasami można dodać jogurt lub From movie to the kitchen kwaśną śmietanę, aby zapewnić przyjemną Wilgotność ciasta. Rozmiary amerykańskich naleśników są różne, ale często mają 10 cali średnicy i 1 cal grubości.

Oto jeden z najprostszych amerykańskich przepisów na naleśniki, które możesz przygotować z tym, co już masz w swojej spiżarni:

Najpierw wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cukier. Wymieszaj mleko z masłem. Białka i żółtka są oddzielone. Białka ubijamy je, aż powstanie piana, a żółtka ubijamy solą. Wymieszaj mleko Przepisy i masło z żółtkami przepisy na potrawy, a także dodaj suche składniki, mieszając mikserem. Kiedy mamy jednorodną mieszankę, włączamy również białka za pomocą trzepaczki.

Ciasto jest gotowe i pozostaje tylko smażyć naleśniki. Więc podgrzewamy trochę oleju na patelni. Kiedy się rozgrzewa, wlewamy do jej środka wiadro kompozycji. W przeciwieństwie do klasycznych naleśników, nie musimy przesuwać patelni, aby ciasto całkowicie pokrywało dno. Kiedy naleśnik tworzy pęcherze na powierzchni receptury kulinarne, obracamy go i zostawiamy na około dwie minuty. Serwujemy naleśniki ułożone jeden na drugim z naszym ulubionym nadzieniem.

PILAW RYŻOWY

Składnik

  • 250g ryżu dobry wybór zanieczyszczeń
  • 1 średnia cebula
  • 1 duża marchewka
  • sól i pieprz do smaku

Avicenna kuchnia filmowa, receptury kulinarne jeden z najbardziej Przepisy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Wszyscy jedliśmy pilaw ryżowy przynajmniej raz w życiu. To pikantne, zdrowe kuchnia filmowa i niezwykle proste danie.

Avicenna kuchnia filmowa, receptury kulinarne jeden z najbardziej Przepisy

Pilaw to posiłek na bazie ryżu, który często zawiera warzywa i / lub mięso. Pilaw to żywność występująca w kilku częściach świata: obszary bałkańskie, Afryka Wschodnia, Ameryka Łacińska, Bliski Wschód, Azja Południowa i wiele innych. Słowo ” pilaw “pochodziłoby z języka tureckiego, gdzie z pochodzenia było napisane”pilaw”. Najstarszy przepis na pilaw pochodziłby z 10-wiecznej Persji. Avicenna, receptury kulinarne jeden z najbardziej znanych pisarzy, matematyków i fizyków tamtych czasów, napisał w swojej książce o naukach medycznych, jak przygotować kilka przepisów na pilaw, według Wikipedii.

Każdy kraj ma swoje własne przepisy pilaw, które są bardziej pomysłowe i smaczniejsze. Mamy w Rumunii przepis, którego nigdy nie można pomylić – klasyczny pilaw przyprawiony solą, pieprzem i przyprawioną cebulą. Poniżej znajduje się przepis na pyszny pilaw ryżowy, który idealnie pasuje do całej gamy steków. Drobno posiekaj cebulę i umieść na rozgrzanym oleju, na głębokiej patelni.

Tymczasem pokrój marchewkę w kostkę, a gdy cebula stanie się półprzezroczysta, dodaj je również. Pozostaw jeszcze trzy minuty mieszaniny na ogniu Przepisy, a następnie dodaj ryż. Wszystko dokładnie wymieszaj przez trzy minuty, a następnie wlej wodę. Niech wszystko gotuje, aż ryż zmięknie, kuchnia filmowa receptury kulinarne a kompozycja zostanie połączona. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj