Otwarta książka kucharska – Książka aromatycznych potraw – receptury kulinarne

0

Mam dla Was niespodziankę. Dawno nie odwiedzałem innych wirtualnych kuchni. Lato minęło, z jej pokusami, dawno minęły czasy, kiedy może po prostu myśleliśmy o relaksacji, słońcu, wakacjach i nie odwiedzaliśmy już innych wirtualnych kuchni.

Powiedziałem sobie, że jednak teraz, w ustach pieca, nadszedł czas, aby na nowo odkryć ten piękny nawyk i cieszyć się opowieściami o tym, jak gotować, poznawać nowych ludzi, lub lepiej powiedzieć, aby dowiedzieć się “kto “ukrywa się” za wirtualną tożsamością, która zachwyca nas przepisami tak samo, bardziej interesującymi niż inni.

Pachnącą książką kucharską kuchnia filmowa

Idziemy dzisiaj, więc odwiedzając wirtualną kuchnię, która nazywa się bardzo piękną i sugestywną “pachnącą książką kucharską”, aby poznać kogoś, kto cieszy nas z dnia na dzień prostymi, szybkimi i łatwymi przepisami, i co może niektórzy z Was już wiedzą: Juliana.

Juliana, kiedy narodziła się Twoja pasja do gotowania kuchnia filmowa? Nie sądzę, że to był określony czas, kiedy to się zaczęło. Myślę, że urodziłem się z taką przyjemnością jako kucharze, jak wszystkie kobiety w mojej rodzinie. Najwcześniejsze wspomnienie o tym, jak gotowałam od czwartej klasy, kiedy mieliśmy gości przy stole noworocznym. Nie tylko pomagam mamie w kuchni, ale ona już miała moją bazę do zrobienia jedynego blatu pandispan i Marshmallow. Jak zdecydowałeś się zrobić swój blog kulinarny?

Pachnącą książką kucharską kuchnia filmowaTo było naturalne: lubiłam gotować, lubiłam robić zdjęcia z końcowego wyniku,lubiłem pisać. Kiedyś pomyślałem, że dobrze byłoby zachować moje przepisy pogrupowane gdzieś. I tak narodziła się moja wirtualna książka kucharska, którą nazwałam imponującą ” pachnącą książką kucharską“ Co tak naprawdę oznacza bycie blogerem kulinarnym?

Myślę, że to wiele znaczy. Bloger kulinarny w książka kucharska nie tylko gotuje i pisze przepisy kulinarne, bloger kulinarny kształci. Musi być Przykład i punkt odniesienia w tej dziedzinie. Nie sądzę, żebym mógł nazywać siebie blogerem kulinarnym. Jestem po prostu osobą, która gotuje z miłością i radością i pisze własną książkę kucharską i wszystko. Nie mam specjalnych kursów i nie jestem guru w tej dziedzinie. Wiele przepisów, metod lub przypraw je otwiera, a ja dopiero teraz, tylko dlatego, że mam wirtualną przestrzeń, w której karmię moje małe hobby: Gotowanie. Co oznacza dla ciebie “zdrowe odżywianie”?

Dla mnie zdrowe odżywianie oznacza gotowanie z receptury kulinarne

To pojęcie “zdrowego odżywiania kuchnia filmowa “, jak sądzę, ma tendencję do wpadania w niezręczną sytuację. Dla mnie zdrowe odżywianie oznacza gotowanie z dobrym uczuciem, dobrym smakiem i równowagą receptury kulinarne, którą powinniśmy mieć we wszystkim. Reszta jest jak moda, przychodzi i przechodzi.

Co sądzisz o tradycyjnej kuchni rumuńskiej? Ale co z nowymi prądami kulinarnymi, takimi jak paleo, tradycyjne jedzenie, surowe warzywa itp.? Czy są po prostu ulotną modą,czy też mają swoje miejsce w dzisiejszej kuchni? To kuchnia dziadków, to jedzenie, z którym dorastałem. Jak mogę jej nie kochać? W mojej duszy nie ma innego. O nowych prądach kulinarnych… jak już wspomniałem powyżej, Moda nadchodzi, Moda przechodzi…

Każdy, kto rozpieszcza twój blog, może łatwo zauważyć, że masz również wiele przepisów specyficznych dla diety Dukana, niektóre uwielbiane, inne kontrowersyjne. Możesz nam powiedzieć, jaka jest twoja opinia na temat tej diety, biorąc pod uwagę, że też ją trzymałeś.

Przez jakiś czas trzymałem dietę Dukana i właśnie dlatego, że lubię gotować, byłem bardzo łatwy do naśladowania i bardzo skuteczny. Trudno było kuchnia filmowa “ducanizować” ulubione przepisy w taki sposób, aby pasowały do reżimu receptury kulinarne, ale udało mi się uzyskać wspaniałe posiłki, które i teraz, gdy przestaję trzymać się reżimu, powtarzam je w ten sam sposób. To nie znaczy, że polecam komuś tę dietę. Wcale nie. Polecam kąpiel, ruch i małe porcje, abyś nie potrzebował diety.

Wiem, że masz pracę, która zużywa dużo czasu w ciągu dnia. Jak udało Ci się połączyć pracę z pasją do gotowania i blogów kulinarnych?

Dla mnie zdrowe odżywianie oznacza gotowanie z receptury kulinarne

Kiedy masz pasję, jakoś znaleźć czas na to. Na przykład budzę się rano wcześniej, niż byłoby to konieczne, gdybym nie miał bloga, lub kładę się spać wieczorem, aby mieć czas na udokumentowanie, odpowiedź na komentarze i e-maile lub napisanie przepisu. Czasami rezygnuję z czegoś innego w weekend, ponieważ chcę zrobić ciasto lub dlatego, że robię zdjęcia lub piszę. Myślę, że każdy z nas stara się znaleźć czas na swoje pasje, tylko moja jest bardziej widoczna niż inne.

Oczywiście, czasami gratuluję sobie Przepisy i adaptacji, czyli From movie to the kitchen

Czy jesteś jednym z tych, którzy ściśle przestrzegają przepisu lub lubisz improwizować w kuchni? Masz mnie! Jestem niezdyscyplinowana, rzadko stosuję się do surowej recepty. Zwykle zmieniam ilość, składniki receptury kulinarne, dostosowuję się do tego, co mam przez lodówkę lub nasze smaki. Oczywiście Przepisy, czasami gratuluję sobie adaptacji, innym razem nie.

Jakie są Twoje inspirujące źródła-książki kucharskie, czasopisma, blogi, programy telewizyjne itp.? From movie to the kitchen  Mam dwie książki kucharskie, które uważam za moje książki i które należały do mojej matki w jej młodości: Sanda i Sylvia książka kucharska. Są tak zepsute i opatentowane, arkusze są bielone i wygięte. To są ciężko pracujące książki, a nie żart. Dzięki nim nauczyłem się gotować bardziej złożone przepisy, ale teraz zdaję sobie sprawę, że nie zepsułem ich przez długi czas i być może powinienem. Teraz wygodniej jest czerpać inspirację ze środowiska online.

Który słynny szef kuchni podziwia Przepisy? Mama. Przyznaję, że bardzo lubię Jamiego Olivera, kto tego nie lubi? Lubię Annę Olson i Gordona Ramseya. Ale jeśli zapytasz, kogo podziwiam, podziwiam mamę. Udaje jej się przygotować najlepsze dania Zdrowie z najprostszych krajowych składników, najlepsze ciasta i najpiękniejsze ciasta na świecie, nie wiedząc, które roboty, wykwintne naczynia lub armia pomocników na plecach.

Juliana, wiem, że oprócz pasji do gotowania, masz pasję do gotowania fotografii. Jak ważny jest obraz na blogu kulinarnym From movie to the kitchen. Czy uważasz, że może to wpłynąć na obraz leku, decydując się na gotowanie przez czytelników, czy nie receptury kulinarne? Moja pasja do fotografii kulinarnej w tym momencie sprowadza się do podziwu dla zdjęć innych kolegów beasli. Nie mam jeszcze wydajności aparatu i jest to znane na zdjęciach na blogu, a czasami mnie demotywuje. Ale staram się zrekompensować brak, dokumentować, kupować książki, chodzić na zajęcia….  Przepisy receptury kulinarne  tylko po to, aby być gotowym na to, kiedy w końcu zobaczę moją lustrzankę cyfrową na własne oczy.

Obraz leku jest bardzo ważny. Blog kulinarny to smaki, smaki, tekstury, zapachy, kolory. Jak możesz przekazać czytelnikowi to wszystko poza obrazem wysokiej jakości? Piękne zdjęcie to nie tylko dodatek do receptury, ale także sam przepis, a także znak szacunku dla czytelników.

Obraz leku Zdrowie jest bardzo ważny w książka kucharska

Oczywiście, czasami gratuluję sobie Przepisy i adaptacji, czyli From movie to the kitchen

Jakie jest twoje ulubione jedzenie ? Cóż, teraz prawdopodobnie będę się śmiał, ale tak jest, nikt nie jest doskonały Zdrowie, uwielbiam…pilaw. Rumuński pilaw, no wiesz, jest zrobiony z mięsa drobiowego i zbyt dobrze ugotowanego ryżu, miękkiego, lepkiego, rumuńskiego gotowanego ryżu, który wszyscy blogerzy kulinarni zabijają. Nie mogę się mu oprzeć. Gdybyś wybrał dzisiaj przepis ze swojego bloga, który poleciłbyś nam przygotować, co by to było?

Polecam spróbować ciasta z cynamonem, jabłkami i kwaśną śmietaną. Jest to sezonowy deser, jest smaczny książka kucharska i bonusowy, wypełnia twój dom pięknymi jesiennymi smakami… jabłecznik na From movie to the kitchen.

Czy możesz stworzyć nam menu dnia, które jest łatwe do przygotowania, smaczne i zdrowe w tym samym czasie? Tak, oczywiście. Z przyjemnością. Moja propozycja dla czytelników będzie: śniadanie: pomarańczowe naleśniki, obiad: zupa z marchwi z imbirem + ciasto ze szpinakiem na blacie książka kucharska mamalygi + sernik z dynią na szklance. Kolacja: kurczak z warzywami + sałatka

Nie miałaś przypadkiem porażek w kuchni, czy sprawy wymknęły się spod kontroli? Ja też mam porażki. Ale nie sądzę, że dawno temu miałem całkowicie niejadalną porażkę, powiedzmy, po prostu brak kształtu i tekstury. W takich przypadkach naturalnie przepisy nie trafiają już na blog, ale nadal są konsumowane w taki czy inny sposób, w końcu niczego nie wyrzucamy.

Czy uważasz, że każdy może nauczyć się gotować książka kucharska? Absolutnie każdy. Rada dla tych, którzy chcą gotować, ale wciąż brakuje odwagi Zdrowie? Zacznij od małych kroków i prostych receptur, więc moje. Dziękuję, Juliana za uprzejmość, aby odpowiedzieć na kilka pytań, a ponieważ Wiem, że właśnie ukończyłeś rok blogowania kulinarnego życzę ci długich lat w blogosferze i zadowolić nas tak prostymi i smacznymi przepisami, jak wcześniej.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj