Olej z otrąb ryżowych – cena – opinie – gdzie kupić – zastosowanie

0

REISKEIMÖL – TRWAŁY NATURALNY PRODUKT O ZRÓŻNICOWANYM ZASTOSOWANIU.

Olej z zarodków ryżowych od dawna jest popularny w kuchni orientalnej. Ropa naftowa znajduje się obecnie również w europejskich domach. Ale olej z bakterii ryżowych nie może być stosowany tylko jako olej jadalny. Aktywne składniki oleju z zarodków ryżowych mają również pozytywne działanie na skórę. Z tego powodu olej z kiełków ryżowych jest podstawą wielu kosmetyków. Ze względu na wysoką zawartość przeciwutleniaczy olejek z bakterii ryżowych do użytku wewnętrznego stanowi uzupełnienie planu zdrowej diety. Dowiedz się więcej o skutkach, a także zastosowaniach oleju z kiełków ryżu tutaj !.

CO TO JEST RYŻ OLEJ BAKTERYJNY?

CO TO JEST RYŻ OLEJ BAKTERYJNY?Podstawą do produkcji oleju z bakterii ryżowych są otręby ryżowe. Ryż jest uprawiany od 10 000 lat i stanowi ogromną część planu diety wielu narodów. Ryż, podobnie jak wiele innych rodzajów ziaren, jest przyjemną trawą. Rolnictwo odbywa się w Azji, a także w Afryce, a 95% roślin pochodzi z Chin i Indii. W szczególności dziki ryż jest znany z właściwości prozdrowotnych; jest dostawcą witaminy B, a także ma działanie drenujące, obniżające ciśnienie i trawienie.

Otręby ryżowe są produktem ubocznym przetwarzania ryżu. Jeśli łuski zostaną usunięte z ryżu, a także ziarna zostaną zmielone i wypolerowane, powstają otręby, które można następnie przetworzyć bezpośrednio w olej z bakterii ryżowych. Większość witamin ryżu oraz składników odżywczych przenika do otrębów wraz z łuskami. Otręby ryżowe od dawna są uważane za „pożywienie”, a także są dostępne na kilku naturalnych rynkach. Jeśli otręby są przetwarzane na olej z bakterii ryżowych, składniki odżywcze dodatkowo przechodzą do oleju.

PRODUKCJA RYŻU OLEJ BAKTERYJNY.

Ile oleju z kiełków ryżowych można wyciągnąć z otrębów, zależy od rodzaju ryżu, w którym został wytworzony. Wydajność wynosi zwykle od 16 do 32 procent oleju z kiełków ryżu. Olej jest wyciągany przez wyciskanie otrębów lub przez usunięcie rozpuszczalnika. Tutaj węgiel, alkohol lub dwutlenek heksanu są wykorzystywane do wyciągania olejów z elementów stałych. Zazwyczaj konieczne jest podgrzanie oleju z bakterii ryżowych do 130-140 ° C. FALSE :: MISTAKE: UNSUPPORTED ENCODING FALSE :: BŁĄD: nieobsługiwane kodowanie. W zależności od lokalizacji aplikacji mogą być zgodne dodatkowe kroki obsługi. Zostały one wyjaśnione w jeszcze większej ilości informacji poniżej.

SHELLING

Ponieważ łuska nasion zawiera szkodliwe substancje, jest najpierw eliminowana.

POPYCHANIE

W następnej akcji, dziennikarstwa, olej jest wydobywany z silnych składników. Istnieją dwie możliwości:

  • Pchanie na zimno (wysoka jakość, niska wydajność, wysokie ceny) z kolejnym systemem filtrowania, który wpływa na zabarwienie.
  • Wypychanie na gorąco (obniżona jakość, opłacalne, niedrogie) z udoskonaleniem.

RAFINACJA.

Rafinacja oznacza czyszczenie i rafinację. Jest używany po ciepłym pchnięciu. Stosowane są różne procedury:

  • Odśluzowywanie: Uwzględniono poniżej wody, podgrzano do 80 ° C i pozbyłem się jeszcze raz przez odwirowanie. Dokładnie tak wypłukiwane są resztki białka. Dlatego produkt końcowy nie zawiera już niebezpiecznej rycyny.
  • Stosowanie alkalicznych środków zaradczych: w ten sposób pozbywa się bezpłatnych kwasów tłuszczowych.
  • Optymalizacja koloru: olej rycynowy jest rozjaśniany lub przyciemniany poprzez włączenie minerałów ilastych lub włączany węgiel.
  • Rozpraszanie cienkowarstwowe: Olej jest cienko podgrzewany do 230 ° C, aby wyeliminować lotne związki i zapachy.

POZOSTAJE ODZYSKIWANIE.

Ciasto dziennikarskie pozostałe po wypchnięciu nadal zawiera około 10% oleju rycynowego, który można usunąć za pomocą procesów chemicznych. Jednak olej rycynowy wytwarzany w ten sposób ma raczej niską jakość. Ciasto prasowane jest głównie rafinowane na mączkę rycynową, która służy jako pokarm roślinny. Eliminując toksyczne substancje, dziennikarstwo można dodatkowo wykorzystać jako paszę dla zwierząt.

ODWADNIANIE OLEJU RYZYNOWEGO.

Podczas odwodnienia oleju rycynowego woda jest oddzielana przez katalizę, która wytwarza dodatkowo podwójne wiązanie między kwasami tłuszczowymi. To zmienia olej z nieschnącego w oksydacyjny olej suszący. W zależności od okresu i atmosfery reakcji łańcuchowych powstają oleje o różnej grubości. Wygenerowany poniżej element końcowy służy jako spoiwo do farb, lakierów i linoleum.

UWODNIENIE OLEJU RYCYNOWEGO.

W porównaniu z odwodnieniem wodór przyczynia się do uwodornienia oleju rycynowego, który tworzy wosk rycynowy. Jest stosowany zarówno jako składnik smarów, jak i na rynku mydeł, a także kosmetyków. Około 10% całego oleju rycynowego wytwarzanego na całym świecie jest uwodornione.

PRZYWRÓĆ OLEJ Z RICINO.

Glicerol trójglicerydów jest rozdzielany, a także zmieniany przez złogi metylowe. Ten przedmiot służy do produkcji biodiesla. Jednak transestryfikowany olej rycynowy jest odpowiedni do tego celu do minimalnego poziomu ze względu na jego grubość, a także względne zanieczyszczenie powietrza. Fakt, że jest nadal używany, wynika ze wsparcia politycznego, ponieważ olej rycynowy jest w większości wytwarzany przez drobnych rolników.

SULFONACJA OLEJU CASTOR.

Traktowanie trójtlenkiem siarki powoduje powstanie estrów kwasu siarkowego na cząstkach. Olej ten nazywa się tureckim olejem czerwonym i jest stosowany jako odbarwienie do barwienia tekstyliów.

CZYSZCZENIE ALKALICZNE OLEJU RICINO.

Rozszczepienie alkaliów oznacza w tym wodorotlenek sodu lub wodorotlenek potasu w obecności alkoholi, a także w wysokiej temperaturze. Powstałe substancje są niezbędnymi podstawowymi materiałami do obchodzenia się z chemikaliami.

ALKSYLACJA OLEJU RICINO.

W przypadku reakcji oleju rycynowego z tlenkiem etylenu lub tlenkiem propylenu powstają związki, a także etery, które są wykorzystywane jako substancje smarujące, środki antystatyczne, emulgatory lub detergenty.

UTLENIANIE OLEJU RYCYNOWEGO.

Jeśli olej rycynowy utlenia się w obecności stymulantów w powietrzu lub czystego tlenu, olej staje się znacznie grubszy i nie porusza się. Sugeruje to, że na powierzchni materiału nie pojawiają się żadne związki molekularne, dlatego utleniony olej rycynowy działa na przykład jako plastyfikator do pakowania produktów spożywczych.

POLIESTERIZACJA OLEJU RICINO.

Gdy olej rycynowy, a także kwas cytrynowy spełniają swoje wymagania, reagują między sobą w polikondensacji. Woda zostaje oddzielona i powstaje lepki, brązowy poliester.

UTLENIANIE OLEJU RYCYNOWEGO.PIROLIZA OLEJU RYCYNOWEGO.

Jeśli olej rycynowy rozkłada się w wyniku nagrzania aż do 450 ° C, powstają produkty biustu, które są potrzebne do generowania smaków, a także płyny do leczenia infekcji grzybiczych, a także pasożytniczych chorób skóry.

ZASTOSOWANIE METANOLU I OLEJU RYZYNOWEGO.

Reagując na olej rycynowy metanolem w temperaturach około 500 ° C, produkty biustu można dodatkowo przetworzyć na kwas aminoundekanowy. Następnie wykorzystuje się go do produkcji poliamidu-11, który jest potrzebny jako tworzywo sztuczne do wykończeń, samochodów, a także sznurków. Poliamid-11 jest jednym z najważniejszych produktów końcowych, które powstają z oleju rycynowego.

BADANIA NAUKOWE DOTYCZĄCE SKUTECZNOŚCI OLEJU Z RICINO.

Wydajność zestawu kołowego jest czasem wątpliwa, ale istnieją pewne badania, w których wydajność została zweryfikowana.

WYNIKI BADAŃ NA ODPORNY WPŁYW OLEJU CASTOR.

Przykładem tego jest badanie przeprowadzone przez Instytut Maxa Plancka do badań serca i płuc w Bad Nauheim w 2012 r. Udowodniono, że część oleju rycynowego wiąże się z receptorami w komórkach mięśniowych jelita, dziurawiec zwyczajny olej a także macicy. Badania prowadzili Stefan Offermanns, a także Sorin Tunaru. Początkowo byli w stanie wykazać, że olej rycynowy składał się z oleju rycynowego reagującego z hodowlami komórkowymi podobnymi do receptorów sprzężonych z białkiem G. Stopniowo receptory odcięto w procesie usuwania, aż do ustalenia receptorów, które faktycznie uczestniczyły w fizycznej reakcji na olej rycynowy. Receptory sprzężone z białkiem G zazwyczaj reagują na prostaglandynę E2. W eksperymencie z myszami komputerowymi, których receptory zostały dezaktywowane w wyniku dziedzicznej korekty, działanie oleju rycynowego można było zweryfikować jeszcze raz. Wyniki tych badań z pewnością doprowadzą do prawdy, że olej rycynowy jest coraz częściej wykorzystywany w tradycyjnych lekach. W dwudziestym i dwudziestym pierwszym wieku było to raczej omijane, ponieważ mechanizm działania sprawdź opinie o olej manuka był niezidentyfikowany. Na podstawie najnowszych poszukiwań można w przyszłości opracować zupełnie nowe leki, które zawierają olej rycynowy lub składniki energetyczne w niewielkich ilościach, dzięki czemu wyniki z pewnością będą istnieć, ale negatywne skutki zostaną zmniejszone. Możesz znaleźć jeszcze więcej szczegółów na temat tego badania w:

Olej rycynowy działa przy użyciu receptora sprzężonego z białkiem G.

WYNIKI BADAŃ NA TEMAT SKUTECZNOŚCI OLEJU Z RICINO W POŁOŻNOŚCI.

W 1984 r. Lorna Davis przedstawiła retrospektywne badania, które wykazały, że stosowanie oleju rycynowego znacznie podniosło prawdopodobieństwo porodu w ciągu 24 godzin.

Badanie oleju rycynowego Ulm obejmowało dodatkowo werdykt, że olej rycynowy w małych dawkach może powodować poród. To badanie naukowe można przejrzeć po rejestracji pod linkiem: badanie naukowe dotyczące fasoli rycynowej 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj