Obudowa chleba przygotowywanie jedzenia z drożdżami pozostaje miękka w przepisy na potrawy

0

Szef kuchni Sorin Bontja postanowił opublikować swój przepis na chleb z odrobiną drożdży. Wychodzi puszysty chleb z chrupiącą, smaczną skórką. Sposób przygotowania. Wymieszaj wszystkie składniki i mieszaj przez kilka minut, aby nie były potargane. Obudowa pozostaje miękka. Obudowę umieścić w rondlu na dnie, który umieścić trochę oliwy z oliwek i pozostawić przygotowywanie jedzenia do snu przez 30 minut w temperaturze pokojowej. Po 30 minutach złóż i pozostaw ponownie na 30 minut. Ten proces składania powtarza się cztery razy, raz po 20-30 minutach, po czym pozostawia się go na noc.

CHLEB Z DROŻDŻAMI. PRZEPIS SZEFA KUCHNI SORINA BONTEA.

Składnik

  • 1 kg mąki
  • 20 g soli
  • 1 g suchych drożdży
  • 780 ml ciepłej wody

Pozostaw dosypianie przygotowywanie jedzenia przez 50 minut

Umieść mąkę na blacie roboczym, gdzie obudowa się przewróci. Jest pakowany jak ser, a następnie umieszczany w misce z mąką. Pozostaw dosypianie przez 50 minut. Tymczasem Rozgrzej piekarnik do 250 stopni. Szef kuchni Bontea przepisy na potrawy zaleca pieczenie chleba w żeliwnym rondlu z pokrywką przez 30 minut. Po 30 minutach zdejmij pokrywkę i pozostaw w piekarniku przez kolejne 15-20 minut.

Te składniki mogą przekształcić From movie to the kitchen Twój napój

KOKTAJL OWOCOWY

Składnik

  • 300 g truskawek
  • 1 banan, pokrojony w plasterki i zamrożony
  • 100 g jogurtu co najmniej 3% tłuszczu
  • 125 ml mleka
  • liście mięty do dekoracji (opcjonalnie)

Słynny smoothie to gęsty i wielowartościowy napój, który również utrzymuje pragnienie i głód. Można go przygotować ze wszystkiego, przygotowywanie jedzenia co masz pod ręką, ale podstawą jest napój z owoców, lodu, mleka i syropu. Owoce używane w koktajlu mogą być świeże, w takim przypadku wymagany jest dodatek lodu lub zamrożony, w takim przypadku lód nie jest już potrzebny. Oczywiście istnieje opcja, w której używasz kombinacji świeżych owoców i mrożonych owoców, w którym to przypadku lód staje się bezużyteczny.

Te składniki mogą przekształcić From movie to the kitchen Twój napój

Ta ostatnia opcja jest preferowana, jeśli chcesz idealnego smoothie, ponieważ dodanie lodu może nadać mu wodnistą gęstość, a dodanie mrożonych owoców może sprawić, że będzie zbyt gęsty. Inne odmiany bicia obejmują dodawanie jogurtu, miodu, warzyw (awokado, marchew, seler, ogórek, sałata, szpinak, jarmuż, rukola From movie to the kitchen), orzechów (orzechy laskowe, migdały, orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, orzechy), zbóż (owies, pszenica, jęczmień) i nasion (len, chia) do miksu.

Te składniki mogą przekształcić Twój napój w idealne i słone śniadanie. Aby przygotować pyszny koktajl, potrzebujesz blendera lub robota kuchennego. Ręcznie robiony drób składników jest czasochłonnym procesem, który w tym przypadku nie jest wart emocji – w przeciwieństwie do sosu pesto, przygotowywanie jedzenia który pokazuje, że składniki są mieszane z tłuczkiem.

Składniki, których używasz w koktajlu, często trzymają się twoich osobistych upodobań i dlaczego masz je w spiżarni, ale jeśli chcesz zrobić klasyczny koktajl, przepis jest taki, że nie może być prostszy i ma tylko trzy kroki: Ostrożnie obierz truskawki i pokrój je na pół. Dodaj je do blendera wraz z mrożonymi bananami, mlekiem i jogurtem i dokładnie wymieszaj, aż uzyskasz doskonały napój. Ciesz się tym koktajlem From movie to the kitchen w dowolnym miejscu i czasie. Jako wystrój można użyć kawałków truskawek lub liści mięty.

Karmel

Składnik

  • 250 g cukru
  • 4 łyżki masła
  • 130 ml bardzo tłustej śmietany
  • 10 ml esencji waniliowej
  • 2G soli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Karmel to pyszna baza cukrowa dla wielu deserów, jej konsystencja może wahać się od cieczy do ciała stałego przygotowywanie jedzenia. Karmel powstaje w wyniku procesu karmelizacji cukru. Proces ten, znany również jako reakcja Maillarda, rozpoczyna się, gdy cukier osiągnie temperaturę 170 Stopni Celsjusza. Gdy cukier się nagrzewa, wewnętrzna struktura cukru zostaje odbudowana, powodując zmiany koloru i smaku.

Gdy cukier się nagrzewa, Przepisy wewnętrzna struktura

Słowo “karmel” ma niepewne pochodzenie. Byłoby to związane z hiszpańskim terminem “caramelo”, który mógł zostać zaadaptowany z łaciny, od słowa”caramellus”. W tłumaczeniu, caramellus oznaczałoby “trzcina cukrowa’. W supermarkecie można znaleźć niezliczone opcje sosu karmelowego, które różnią się konsystencją. Ale ten Przepisy, który jest zrobiony w domu, jest o wiele bardziej fascynujący, o wiele bardziej dekadencki, o wiele smaczniejszy.

Gdy cukier się nagrzewa, Przepisy wewnętrzna struktura

Aby przygotować najlepszy sos karmelowy w domu, oto przepis: Cukier umieścić w głębokim garnku na średnim ogniu. Niech się rozpuści przygotowywanie jedzenia. Gdy cukier jest rozcieńczony, bardzo dobrze się miesza. Gdy zacznie trochę ciemnieć, zdejmij garnek z ognia i dodaj olej. Dobrze wymieszaj, aż się rozpuści. Natychmiast dodaj śmietanę i esencję wanilii do sosu i wymieszaj dalej. Na koniec dodaj solowy proszek. Jeśli wolisz smak słonego karmelu dla smakoszy, możesz podwoić ilość soli. Ciesz się sosem jako nadzieniem do lodów lub jako nadzieniem do ulubionych deserów, od pączków po ciasta.

SYROP MNISZKA LEKARSKIEGO

Składnik

  • 500 g kwiatów mniszka lekarskiego
  • 5 L płaskiej wody
  • 5 kg cukru
  • 3 cytryny wyciśnięte

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Syrop mniszka lekarskiego to prawdziwa rozkosz przepisy na potrawy, która kuchnia filmowa przypomina miód pszczeli. Jest to idealny wegański zamiennik dla tego ostatniego. Smak syropu mniszka lekarskiego jest bogaty, kwiatowy i przypomina smak miodu. Przepisy Jest to idealny słodzik do deserów i napojów. Jest przygotowywany z płatków kwiatów mniszka lekarskiego zebranych, gdy pogoda jest piękna Na Zewnątrz. 

Dokładnie umyj kwiaty mniszka lekarskiego i oczyść płatki. Umieść kwiaty do wrzenia razem z prostą wodą na małym ogniu. Oczekują, że woda się zagotuje, a następnie pozostawi kolejne 10 minut. Kiedy będzie gotowy, zdejmij mieszaninę z ognia i pozostaw ją na makeracie przez cały dzień. Następnego dnia zawartość przechodzi przez sito, dobrze drenując kwiaty. Rozlany sok wkłada się do garnka wraz z cukrem i cytrynowym zamarem.

Umieść na kuchence na małym ogniu przez około dwie godziny lub do momentu, aż zacznie gęstnieć. Jeśli jest zbyt gruby Zdrowie, ryzykuje kandyzowanie. Gdy będzie gotowy, wlać syrop do wysterylizowanych butelek. Cieszą się za każdym razem, gdy pojawia się pożądanie!

Gdy będzie gotowy kuchnia filmowa, wlać syrop

KOMPOT JABŁKOWY

Gdy będzie gotowy kuchnia filmowa, wlać syropSkładnik

  • 1 kg jabłek
  • 150 g cukru
  • 1 cynamonowy kij
  • 1 L wody

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kompot jabłkowy to łatwy deser, uwielbiany przez każdego, kto miał szczęście spędzić wakacje z dziećmi u dziadków. Pieczone jabłka są pyszne, ale co robimy, gdy wydają się uderzone i nie do pogodzenia Zdrowie przepisy na potrawy? Zamiast wyrzucać i wydawać je, możemy wybrać z nich szarlotkę, jabłkową słodycz, a nawet kompot jabłkowy. Ten ostatni jest pysznym i niespodziewanie wszechstronnym deserem.

Kompot jabłkowy można podawać jako taki lub obok dekadenckiego puddingu waniliowego. Równie dobrze można podawać sok z kompot jako napój bezalkoholowy lub jako podstawę do koktajlu owocowego. Owoce mogą być używane na nich oddzielnie, jako nadzienie lub dekoracja do różnych ciast i ciast.

Obierz jabłka ze skórki, a następnie pokrój je na małe kawałki, obierając je z nasion. Umieść jabłka, cukier i cynamon w dużym garnku. Wymieszaj je przepisy na potrawy i dodaj nad nimi wodę. Odłóż wszystko do wrzenia na małym ogniu, przykrywając garnek pokrywką. Gdy woda się zagotuje, pozostaw na ogniu przez kwadrans lub do momentu, aż łatwo wejdziesz widelcem do kawałka jabłka kuchnia filmowa. Wyjmij cynamon z garnka. Wlać przygotowany kompot do wysterylizowanych słoików, które zostawiasz po schłodzeniu, przykryte ręcznikiem.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj