Niezliczone posiłki książka kucharska podawane są z receptury kulinarne

0

Szałwia czosnkowa to tradycyjny rumuński sos, który pasuje do szerokiej gamy potraw. Bardzo łatwo i szybko gotować w domu, smak nieporównywalny z każdym sosem czosnkowym, który znajdziesz w sklepie.

Niezliczone posiłki podawane są z muchą czosnkową, ale najbardziej popularne są: smażone ryby, smażony kurczak lub świnia, wołowina, frytki, książka kucharska Mamalyga i gotowane strąki. W zależności od regionu, w którym jest gotowy, Zdrowie może być zupełnie inne.

Bardzo dobrze mielimy czosnek zgodnie z receptury kulinarne

CZOSNEK MUJDEI

Składnik

  • 50 g świeżego czosnku
  • 25 g oleju słonecznikowego
  • 90 ml wody mineralnej
  • 10 ml soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Bardzo dobrze mielimy czosnek zgodnie z receptury kulinarneW Oltenii często dodaje się ocet książka kucharska i koperek do czosnku Zdrowie. W Transylwanii do tego sosu dodaje się śmietanę, ocet i miód. A w Dobrudży najczęstszymi dodatkami do czosnku Muji są pomidory i ostra papryka.

Jeśli chcesz zrobić klasyczną i pyszną muhdę czosnkową, oto najprostszy przepis:

Bardzo dobrze mielimy czosnek i dodajemy sól i pieprz do smaku. W ciągu kilku minut wymieszaj czosnek najlepiej jak potrafisz z przyprawami. Zaczynamy dodawać olej do cienkiej nici, bardzo dobrze mieszając w jednym kierunku. Nie wkładamy całego oleju na raz, ponieważ ryzykujemy zepsucie konsystencji kompozycji.

Po włączeniu oleju dodaj wodę mineralną Zdrowie i zamę cytrynową. Serwujemy mujdei zaraz po przygotowaniu go wraz z ulubionymi potrawami.

ZUPA SAŁATKOWA

Składnik

  •  2 świeże zielone sałatki
  • 1 duży łuk
  • 2 marchewki
  • 1/2 selera
  • 1 duża cytryna

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Zupa z zielonej sałaty to zupa specyficzna dla ciepłego sezonu, kiedy w ogrodach i na rynkach pojawiają się zielenie wszystkich odmian. Jest pyszny, świeży i oczywiście bardzo zdrowy.

Wtedy Zdrowie jest świeży i na pewno

Zieloną sałatkę można znaleźć w supermarkecie przez cały rok receptury kulinarne. Jednak wiosna to najlepszy czas, aby się nią cieszyć From movie to the kitchen. Wtedy jest świeży i na pewno nie pochodzi ze szklarni.

W jedzeniu sałatki jest wiele korzyści. Jest pełen witamin-szczególnie witaminy A, z 100 gramów zielonej sałaty można wyodrębnić 247 książka kucharska procent zalecanego dziennego spożycia, zgodnie z przewodnikiem żywieniowym. Świeże liście witaminy C zawierają również dużo witaminy C. Ponadto sałatka jest bardzo niskokalorycznym pokarmem. W szczególności 100 gramów sałatki daje 15 kalorii, dzięki czemu można jeść bez żalu z powodu tej zielonej przyjemności natury.

Używamy zielonej sałatki w różnych kombinacjach: w sałatkach, kanapkach, przekąskach. Ale unikalnym sposobem jego użycia jest zupa. Pokrój w kostkę cebulę, marchew i seler. W pojemnym garnku wypełnionym trzy czwarte wodą dodaj pokrojone warzywa i gotuj do wrzenia From movie to the kitchen. Tymczasem dokładnie umyj sałatkę, liść z liściem. Być może mają ślady ziemi, a nawet owadów. Kiedy woda, w której wkładasz warzywa, gotuje się, dodaj liście sałaty, łamiąc je ręcznie.

Poczekaj, aż dasz jeszcze raz we wrzącej wodzie, pozostaw trochę do wrzenia, a następnie dodaj sok z cytryny i sól i pieprz do smaku. Weź garnek z ognia i podawaj ciepłą zupę. W razie potrzeby można podawać go z łyżką kwaśnej śmietany lub jogurtu.

PUREE Z GROCHU

PUREE Z GROCHU

Składnik

  • 500 g zielonego groszku w puszkach
  • 1 mała cebula
  • 25 ml oleju
  • sól i pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Puree z grochu to pyszna przystawka książka kucharska, która doskonale komponuje się z wszelkiego rodzaju mięsem.

kuchnia filmowa  – Jest bogaty  w witaminę A, B1,B6, C I K, From movie to the kitchen

Groch to rośliny strączkowe, zarówno smaczne, jak i zdrowe. Występuje w niezliczonych potrawach. Jest bogaty w witaminę A, B1,B6, C I K, ale także w błonnik. Oprócz składników odżywczych w grochu, ta fasola jest niezwykle korzystna dla zdrowego transportu jelitowego.

Mniej znaną korzyścią, jaką przynosi groch, jest to, że zawiera duże ilości przeciwutleniaczy, zapewniając w ten sposób zdrową skórę, która nie starzeje się tak szybko. Jeśli chcesz ugotować delikatne i smaczne puree z grochu, przepis jest prosty i wygodny dla każdego.

Na patelni rozgrzej olej i usmaż cebulę. Dodaj groszek, gdy cebula stanie się półprzezroczysta. Sól i pieprz do smaku książka kucharska. Po 15 minutach usuń groszek z ognia. Wlać kompozycję do robota kuchennego i mieszać, aż uzyska miękką konsystencję.

Podawaj proste puree z kilkoma liśćmi mięty lub obok mięsa.

EDAMAME

Składnik

  • 500 g mrożonego edamame
  • sól i pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Jeśli chcesz przygotować szybką kuchnia filmowa i smaczną przekąskę, możesz spokojnie zwrócić się do edamame. Edamame to receptury kulinarne w zasadzie strąki soi, które są nadal zielone i zawierają fasolę o miękkiej konsystencji.

Edamame jest ważnym źródłem białka, które jest spożywane przez ludzi na Wschodzie od 200 pne Hr. według dietetyka Marii Emilii Francji cytowanej przez Uma-Beauty.

Zielone strąki soi mają niską kaloryczność i są ważnym źródłem witamin A, B I C, a także minerałów takich jak wapń, fosfor i potas. Co więcej, mając dużo błonnika w kompozycji, edamame pomaga regulować tranzyt jelitowy. Jeśli nie masz alergii na soję i nie masz nadwrażliwości na tarczycę, jedzenie  Przepisy  edamame receptury kulinarne może być idealnym wyborem na zdrowy i smaczny lunch. Umieść strąki w gotowanej wodzie i pozwól im gotować przez około 5 minut. Spuść wodę i podawaj kuchnia filmowa obrane z muszli. Można je dodać sól i pieprz do smaku.

Skok

Zielone strąki soiSkładnik

  • 500 g mąki
  • 250 g jogurtu
  • 300 g zimnego oleju
  • 30 g drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 jajko

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Wszyscy próbowaliśmy przynajmniej raz w życiu z klasyków słonych. Chodzi o małe krokiety, które często są wykonane z gotowego arkusza. Ale kiedy robisz domowe skoki, Rozkosz jest dwa razy większa! Te sole w handlu są pełne niezdrowych uwodornionych dodatków i olejów. Za bardzo niską cenę możesz sprawić,że twój dom będzie lepszym solą. Najlepsze jest to, że możesz “dostosować je Przepisy ” receptury kulinarne do swoich upodobań!

Jeśli wolisz włoskie smaki, możesz dodać trochę oregano i bazylii na końcu. Jeśli lubisz ser, możesz dodać ser kuchnia filmowa lub parmezan do ciasta. A jeśli chcesz czegoś bardziej rustykalnego, zawsze możesz dodać łyżkę bulionu do swojego składu.

Ściśnij ciasto w kucki i pozwól mu odpocząć Przepisy

Oto jak sprawić, by domowe ogórki były smaczne i zdrowe:

W dużej misce umieść mąkę i zimne masło pokrojone w kostkę. Delikatnie mieszaj rękami bez ostrych lub silnych ruchów. Dodaj sól do kompozycji. Oddzielnie dobrze wymieszaj drożdże i cukier. Po zmiękczeniu drożdży i cukru dodaj je do mąki wraz z 200 g jogurtu.

Szybko zagnieść ciasto, aż wszystko będzie dobrze wymieszane. Właściwa konsystencja jest twarda i gęsta. Jeśli nadal potrzebujesz jogurtu, dodaj po.

Ściśnij ciasto w kucki i pozwól mu odpocząć w temperaturze pokojowej, przykryj ręcznikiem lub serwetką kuchenną, aż do pół godziny kuchnia filmowa. Tymczasem dobrze wymieszaj jajko i przygotuj wszelkie przyprawy, które chcesz dodać do soli receptury kulinarne (lub możesz zachować je proste dla klasycznego smaku). Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.

Po ustawieniu ciasta na dospite, nałóż go na blat wysmarowany mąką. Arkusz powinien być cienki, maksymalnie 5 mm wysokości. Wytnij z ciasta ogórki o pożądanym rozmiarze (możesz to zrobić za pomocą noża lub ciasta). Jeśli chcesz, możesz je przekręcić, aby uzyskać estetyczny dodatek. Posmaruj marynaty jajkiem i, w razie potrzeby, dodaj przyprawy, których potrzebujesz Przepisy (pieprz, kminek, oregano, bazylia, starty ser). Powoli złuszczaj marynaty i umieszczaj je na patelni do tapet z papierem do pieczenia. Nie zapomnij zostawić odległości między nimi o około cal! Pozostaw Sole w piekarniku do brązowienia, około 15 minut. Smacznego!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj