Książka kucharska: Spirale z jabłkami i rodzynkami przepisy na potrawy

0

Albo improwizuję w kuchni, albo wymyślam coś, dostaję zaskakująco dobre rzeczy, albo wydaje mi się, ale to także potwierdza familion w chórze kuchnia filmowa. Tak było w przypadku tych spirali z jabłkami i rodzynkami, które zainspirowały mnie do “pogrzebania” w chłodną wiosenną noc, ale które powtarzałem wiele razy.

Składnik Do testu:

  • 450 gramów mąki
  • 1 jajko
  • 40 ml oleju
  • 220 ml jogurtu
  • 100 g cukru
  • 1 sól w proszku
  • 1 cukier waniliowy
  • 7 gramów odwodnionych drożdży

Pokrojone w kostkę jabłka – Zdrowie

Olej do smarowania ciasta. Do napełniania:

  • 3 jabłka obrane i pokrojone w kostkę
  • 2 łyżki rodzynek
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka skrobi
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 żółtko do wykończenia

Do glazury przepisy na potrawy: 150 g cukru pudru, sok z cytryny. Sposób przygotowania:

Ze wszystkich konkretnych składników zagnieść ciasto. Umieszcza się go w wysmarowanej masłem misce z folią olejową i pozwala na jej wyhodowanie w ciepłym, chronionym prądem miejscu. Pokrojone w kostkę jabłka są smażone razem z rodzynkami i cukrem. Kiedy zostawić Zama dodać skrobię zmieszaną z 2-3 łyżki zimnej wody. Wymieszaj i gotuj. Posyp cynamonem i ponownie wymieszaj. Odłóż na bok, aby ostygnąć.

Pokrojone w kostkę jabłka - Zdrowie

Tymczasem ciasto wzrosło, więc rozwałkuj na wysmarowanym pasku roboczym, rozwałkuj W Okrągły arkusz o grubości około 0,8-1 cm, nasmaruj bez pocierania olejem na całej powierzchni, pokrój od krawędzi do środka na części 8 (rys.1), podobnie jak promienie, następnie złóż w środek przeciwnych stron, aż zbierzesz całe ciasto w kulkę (rys. 2). Przykryj “kulkę” ciasta folią spożywczą i pozostaw na 15 minut, a następnie powtórz operację identycznie jeszcze raz (Rysunek 3 Zdrowie) i ponownie pozostaw ciasto w spokoju, w temperaturze kuchni, Cena 10-15 minut.

Rozwałkuj ciasto na prostokątnym arkuszu o grubości około 0,5 cm, na którym równomiernie rozłożona jest kompozycja kuchnia filmowa z jabłkami i rodzynkami. Złożyć ciasto na trzy, z najdłuższego boku. Powstały zwój za pomocą dobrze zaostrzonego noża pokroić w plasterki o grubości 2 cm, każdy uzyskany w ten sposób plasterek jest skręcony i umieszczony na patelni pokrytej papierem do pieczenia.

Po 10 minutach zredukuj ciepło – kuchnia filmowa

Posmaruj żółtkiem zmieszanym z kilkoma kroplami wody i podgrzej piekarnik w temperaturze 200 stopni – przepisy na potrawy. Po 10 minutach zredukuj ciepło do 180 stopni i kontynuuj pieczenie przez kolejne 15 minut (lub do brązowienia, zależy to również od piekarnika). Podczas gdy spirale z jabłkami i rodzynkami znajdują się w piekarniku, przygotuj lukier, mieszając cukier puder z cytrynowym zeamem, aż uzyskasz konsystencję sosu i przeszklaj ciepłe ciasta, gdy tylko wyjdą z pieczenia. Zaskakująco dobre były, ponieważ już ich nie ma! Na szczycie, ci, którzy uciekli od wieczora do rana, jakby byli jeszcze bardziej delikatni.

Gnocchi z twarogiem. Zdrowie. Jednym z najsmaczniejszych makaronów są te gnocchi, piękne obok posiłku z sosem. Najczęstszym jest ciasto na bazie ziemniaków, ale takie, które oferuję ci dzisiaj, z twarogiem, jest co najmniej tak samo smaczne, ale (wydaje mi się) łatwiejsze do zrobienia.

Po 10 minutach zredukuj ciepło - kuchnia filmowa

Składnik:

  • 500 g twarogu proaspta
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 duże jajko
  • 130 gram semoliny
  • 3-4 łyżki mąki (w zależności od tego, jak dobrze wyciśnięta jest serwatka, używany jest ser)

Dodatkowa mąka do posypywania plan pracy

  • 1 garnek co najmniej przepisy na potrawy 4 litrów wrzącej wody do gotowania
  • 1 łyżka soli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • roztopione masło (lub oliwa z oliwek) do posypywania gotowanych gnocchi

Przygotowanie: From movie to the kitchen Twarożek, 1 łyżeczka soli, jajko, kasza manna i mąka umieścić w misce: Zagnieść do uzyskania gładkiego, nieprzylepnego ciasta: Pozostaw ciasto na zimno przez 30 minut. Po tym czasie plan pracy posypać mąką, wyciąć kawałki ciasta, które są uformowane w rolkach około 1,5 cm średnicy, z którego kawałki są cięte ~ 1 cm grubości: Wkładamy wodę do wrzenia, podczas gotowania dodajemy sól i 2 łyżki oliwy z oliwek.

Każdy kawałek ciętego ciasta przechodzi przez zęby odwróconego widelca, uzyskując charakterystyczny wzór gnocchi: Zagotuj we wrzącej wodzie z solą i odrobiną oleju, wszystko na raz, mieszając 2-3 razy w garnku natychmiast po dodaniu gnocchi. Będą gotowe bardzo szybko, praktycznie w momencie, gdy wynurzą się na powierzchnię, już się gotują: Spuść wodę i posyp 2-3 łyżkami stopionego oleju( lub oliwy z oliwek), utrzymując ją na gorąco do momentu podania.

Oczywiście From movie to the kitchen, obok jedzenia z sosem

Są absolutnie pyszne, ledwo staram się ich nie jeść nago: P ! Oczywiście, obok jedzenia z sosem, naprawdę stoją kuchnia filmowa. Boef Stroganow. Wygląda na to, że to klasyczne danie pozostaje ulubieńcem mojej dziewczyny przepisy na potrawy :). A ponieważ ostatnie dni były chłodne, a obfity posiłek stał się nawet odpowiedni na lunch, pomyślałem, że to sprawi, że moja odrasla będzie radosna.

Coś w tym klasycznym daniu: wygląda na to, że jest to przepis, który wygrał konkurs kulinarny w 1890 roku w Rosji, a ten, kto go wprowadził, był osobistym szefem kuchni hrabiego Pawła Stroganowa, którego nazwa była związana z tym lekiem na zawsze. Równolegle różne opcje są rozłożone: z musztardą lub bez niej, z kwaśnymi ogórkami, z koncentratem pomidorowym lub bez, Z winem lub brandy, ale wszystkie opcje zgadzają się na zawartość filetów wołowych, grzybów przepisy na potrawy i kwaśnej śmietany.

Oto, co Ci proponuję: From movie to the kitchen.

Składnik:

  • 500 gramów mięśni cielęciny
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka sosu Worcester
  • 60 ml. koniak
  • 300 ml. zupa z wołowiny lub drobiu
  • 1 duża cebula, drobno posiekana
  • 2 ząbki czosnku, rozdrobnione
  • 200 g świeżych lub suszonych grzybów, wstępnie nawodnionych
  • 70 gramów oleju
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 250 g kwaśnej śmietany z co najmniej 25% tłuszczu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka startej pasty pomidorowej
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól, pieprz

Oczywiście From movie to the kitchen, obok jedzenia z sosem

Przygotowanie: Ponieważ użyłem odwodnionej skórki, która moim zdaniem jest najsmaczniejszym grzybem, jaki można kupić, zacząłem przygotowywać jedzenie, nawadniając grzyby, zgodnie z instrukcjami na opakowaniu książka kucharska. Mięso obrane i pokrojone prostopadle do włókna w cienkie paski. Przepisy Sól i pieprz, dodaj sos Worcester:W ten sposób pikantne mięso ubiera się w mąkę:

W dużym rondlu dodaj oliwę z oliwek, a następnie 2/3 oleju. Gdy tłuszcz się nagrzeje, Dodaj do niego kawałki mięsa i smaż, aż lekko się zrumienią.

Gdy płomień zgaśnie Przepisy, książka kucharska usuń mięso z patelni

Po usmażeniu wszystkich mączek mięsnych, Dodaj z powrotem do garnka, wlej brandy i pozwól, aby alkohol odparował; w razie potrzeby może wybuchnąć, aby uzyskać bardziej aktywny smak, w takim przypadku książka kucharska naprawdę musisz przestać wyciągać, zanim rozpalisz opary alkoholu!

Gdy płomień zgaśnie, usuń mięso z patelni, dodaj pozostały olej, cebulę i czosnek. Gotuj, ciągle mieszając, aż cebula zmięknie i doda grzyby. Gotuj 3-4 minuty i dodaj mięso. Gotuj wszystko zupą, mieszaj energicznie, nalegając na dnie patelni, a następnie gotuj w bardzo małym wrzenia przez 10 do 15 minut (aż mięso będzie miękkie). Śmietana homogenizowana papryką, koncentratem pomidorowym i musztardą, rozcieńczona 2-3 łyżkami gorącego sosu i dodana do rondla Uważaj, aby użyć dobrej jakości kwaśnej śmietany (co najmniej 25% tłuszczu), w przeciwnym razie się skurczy!

Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez kolejne 2-3 minuty, po czym żywność jest gotowa do podania. Podawać na gorąco z makaronem, ryżem lub naturalnymi ziemniakami.  Przepisy, Wybrałem gnocchi z twarogiem książka kucharska jako dodatek i był to bardzo inspirujący wybór. W przyszłym tygodniu przedstawię przepis na gnocchi.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj