Kiedy masz ochotę przepisy na potrawy na słynny smak szarlotki przygotowywanie jedzenia

0

Szybka szarlotka. Kiedy masz ochotę na słynny smak szarlotki, ale masz mało czasu i / lub umiejętności, aby zrobić ciasto, ten przepis może być zbawczy, po prostu jest w grze! Dodatkowo, ten szybki placek jest bardzo zdrowy, zawierający całe ziarna i owoce.

W misce wymieszaj mąkę, sól, proszek do pieczenia, brązowy cukier i płatki owsiane. Jeśli używasz 1-2 łyżek orzechów włoskich lub innych dodatkowych dodatków, teraz nadszedł czas, aby je dodać (dodałem trochę płatków kukurydzianych, aby mieszanka była bardziej chrupiąca) przygotowywanie jedzenia. Dokładnie wymieszaj wszystkie suche składniki, a następnie golić na wierzchu, przez tarkę z dużymi otworami, 150 g zimnego oleju.

Umieść plasterki jabłka w równej warstwie

Zamień masło w suche składniki widelcem lub nożem do ciastek, aż mieszanina będzie piaszczysta. Tak, będzie wyglądać sucho, ale tak powinno być, nie ulegaj pokusie dodania dodatkowego oleju lub płynów przepisy na potrawy.

Coś ponad połowa tej mieszanki (powiedzmy 60 procent) wlewa się do niezbyt dużej patelni (użyłem mojej silikonowej formy 25/20 cala.) i dobrze przylega do wszystkiego w zwartej warstwie. Jabłka obrać i twarożek nasion, pokroić w cienkie plasterki i posypać sokiem z cytryny. Umieść plasterki jabłka w równej warstwie nad warstwą u podstawy, a następnie posyp cynamonem.

Składnik:

  • 150 gramów płatków owsianych
  • 170 gramów brązowego cukru
  • 250 gramów mąki
  • 180 gramów oleju
  • 1 końcówka noża do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 2 duże jabłka (lub 3 mniejsze) z kwaśnej odmiany (użyłem granny smith)
  • Zama z 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 120 gramów cukru
  • 1,1/2 łyżki skrobi spożywczej
  • 1 łyżka esencji waniliowej
  • 130 ml wody
  • opcjonalnie: niektóre orzechy, 1-2 łyżki płatków kukurydzianych, rodzynki itp.

Umieść plasterki jabłka w równej warstwieWymieszaj cukier w rondlu (120 gramów, mówię, że idzie jeszcze mniej) ze skrobią. Dodaj zimną wodę, bardzo dobrze przepisy na potrawy homogenizuj, aby nie pozostała gęsta i nie umieszczaj patelni na ogniu, ciągle mieszając, aż się zagotuje i zgęstnieje. Dodaj do tego esencję kompozycji waniliowej i pozostały olej( 30 gramów), a następnie wlej jabłka na wierzch.

Na wierzchu rozprowadź pozostałą mieszankę mąki i płatków zbożowych i lekko dociśnij (tak daleko, jak to możliwe, aby nie przeszkadzać warstwie nadzienia). Zapiekanka jest podawana do rozgrzanego piekarnika w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 45 do 50 minut, aż na wierzchu znajdzie się lekko prażona skorupa. Ostudzić w pełnym rondlu, najlepiej przez noc, a następnie pokroić w kwadraty / prostokąty według życzenia. Ważne jest, aby blat zbożowy wystarczająco długo pobierał wilgoć z jabłek. Smacznego!

Ostudzić w pełnym rondlu Zdrowie

Malajskie pączki.

Zacznijmy od przyznania, że bardzo lubię mamałygę Zdrowie! Lubię ryby, Lubię ser, gulasz… nawet Naga! Oni, i jak bardzo jestem mamusią, tak bezinteresownie okazują się resztą mojej rodziny. Więc ilekroć robię, jako człowiek, jedną Zdrowie mamalygę, przynajmniej jeden zimny Koltuk wciąż pozostaje.

Zaczynając od kawałka zimnej mamalygi i dodając tylko dwa dodatkowe składniki, białą mąkę (trochę) i inspirację przygotowywanie jedzenia (dużo), przepisy na potrawy odkryłem niesamowity przepis na deser, mówię, łatwo jest zrobić, że jest to tani przepis trochę powiedziane, to prawie na próżno; kolejna jakość, to 100-procentowy przepis na post (niech nikt nie przyjdzie mi powiedzieć, że musi być oczyszczony z oleju i cukru, dla mnie to wciąż duży postęp :P); to jest tak dobre, że mój mąż poprosił o suplement i wygląda tak. Składnik:

Malajskie pączki.

Przed przystąpieniem do przygotowania przepisu, jeśli nie masz mąki ze środkiem do uprawy przez spiżarnię, ugotuj ją samodzielnie, dokładnie mieszając 1 torebkę proszku do pieczenia do 500 gramów mąki; nie użyjesz całej przepisy na potrawy tej mąki (tylko wtedy, gdy masz dużo “przetworzonej” mamaligi), zostaniesz również na inny czas lub możesz użyć jej w babeczkach, bułeczkach i innych testach wymagających środka roślinnego. Dlatego konieczne jest następujące, bez podania dokładnych ilości:

  • zimna Mamalyga
  • mąka ze środkiem roślinnym lub gotowana jak wyżej
  • olej do smażenia
  • ulubiona słodycz i cukier puder do serwowania

Przygotowanie: Umieść na planie pracy 3-4 dobrych rąk mąki i dodaj mamaligę: Zacznij ugniatać, dodając mąkę przygotowywanie jedzenia, aż uzyskasz satysfakcjonujące ciasto, które już nie przykleja się do Twoich rąk: Posyp mąkę na płaszczyźnie roboczej i rozciągnij ciasto za pomocą sokowirówki na gruby arkusz o wymiarach 4-5 milimetrów przepisy na potrawy. Za pomocą kubka Wytnij koła lub do swoich upodobań(krawędzie pozostałe po przycięciu są zagniatane i ponownie rozciągnięte). Rozgrzej olej (nie rysuj, niech będzie 3 cm oleju. na patelni) na patelni z grubszymi ściankami i zanurzyć po kolei kubki ciasta.

Jeśli olej jest wystarczająco gorący przygotowywanie jedzenia – From movie to the kitchen

Jeśli olej jest wystarczająco gorący, pączki natychmiast puchną. Zmniejsz nieco ogień, utrzymując odpowiednią temperaturę oleju, aby zapobiec poparzeniom. Smaż pączki po obu stronach, aż będą złote (Nie brązowe, gdy twardnieją). Gdy pochwa jest gotowa, wyrywają się na chłonnym papierze. Podawać do smaku, ze słodyczą lub po prostu cukrem pudrem lub, dlaczego nie, z sosem czekoladowym From movie to the kitchen. Są bardzo smaczne i mają podobną konsystencję smażonych.

Pieczeń i fasola. Przepis inspirowany przez Chucka Williamsa z książki “podstawowe przepisy współczesnej gastronomii” zmodyfikowany pasuje do ferera i spiżarni. Bardzo dobry i piękny wynik, podekscytowany familion przygotowywanie jedzenia uruchomił prośby o powtórkę, co więcej, pełny sukces!

Składnica:

  • 1 850-gramowy górny miąższ indyka bez kości (750 g bułeczki z wołowiny, przepis soform, z którego się zainspirowałem)
  • 150 gramów wiązki, drobno posiekane
  • 250 g szpinaku, dobrze zmielony (C. W. poleca lub ligatura ze świeżego szpinaku)
  • 1 marchewka morze, dała nam Tarka
  • 1 mała cebula, posiekana
  • 1 zielona papryka (C. W. polecam czerwony pieprz, nie miałem)
  • 1 Zielona nić czosnkowa (aukcja I osobisty wkład)
  • 150 gram startego sera
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 łyżka słodkiej papryki Kata (lub chili ,jeśli ci się spodoba)
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 duże ząbki czosnku, mielone
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1/2 łyżki brązowego cukru
  • 1 szklanka (150 ml) wytrawnego czerwonego wina
  • 1 łyżka sosu Worcester
  • 1 łyżka musztardy
  • Sarah, Piper.

Przygotować: Mięso (jestem przekonany, że można go używać z równie dobrymi wynikami jak wołowina czy wieprzowina) pokroić w taki sposób, aby uzyskać prostokąt o wielkości około 25/30 cm.Jeśli więcej uderza młotkiem, jeśli więcej kształtuje, więc wie, jeśli uzyskać jak jednorodną warstwę mięsa o grubości kuchnia filmowa ~ 1 cm-jeśli nie masz nic przeciw, to nie masz nic przeciw.Posmaruj mięso musztardą, a następnie wstaw do lodówki na 1 kwadrans.

Oto, jak ewoluowały kuchnia filmowa przepisy na potrawy Przepisy

Tymczasem przygotuj warzywa (zetrzyj marchewkę, posiekaj cebulę, pieprz, czosnek itp.). If zapal piekarnik i ustaw na 180 stopni Celsjusza. Dwa rozdrobnione szczenięta czosnku, 1 łyżka octu balsamicznego, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, Kata pieprzowa i 1 łyżka oliwy olejek z drzewa wciera się energicznie w misce, aż do uzyskania pasty: Przechowuj 1 łyżkę tego makaronu, resztę rozciągnij nad mięsem: “Szynka” mieliśmy z produkcji własne, że to nie szynka jak szonkuetsan! Oto, jak ewoluowały jumboany umieszczone na solance podczas cięcia świni (masakra Zimowa ma również pozytywne wyniki).

Oto, jak ewoluowały kuchnia filmowa przepisy na potrawy PrzepisyZakładnicy cienkich plasterków uprzęży siedzą nad mięsem. Jeśli nadal z warstwą szpinaku, a następnie RAND startej marchwi. Podążaj warstwą posiekanej cebuli i jednej papryki i czosnku zielony: kuchnia filmowa. If posypać lekkimi warzywami i ułożyć na wierzchu warstwę składającą się z tartego sera zmieszanego z bułką tartą, suszonym tymiankiem, solą i pieprzem do smaku:

Jeśli macie dłonie nad serem i działa mięso, zaczynając od dłuższego boku prostokąta, wiążąc sznur kuchenny co 4-5 cm, otrzymująceden jeden cylinder idesat. Dwie łyżki pozostałej oliwy z oliwek są spalane w dużej misce, a rolka jest smażona w oleju ze wszystkich stron przez 5 minut. Rolka jest przenoszona do piekarnika wraz z tłuszczem na patelni i smarowana łyżką pasty czosnkowej, Kata, pasty pomidorowej itp.

Jeśli od wasula kuptor  Przepisy  From movie to the kitchen PT. 35-40 minut, a następnie wyjąć, podnieść rolkę z dna garnka (jeśli zostanie złapana) i dodać wino: Przykryj garnek pokrywką (nie mam pokrywy do tego garnka) lub folią aluminiową... zrób tak, jak ja, włóż patelnię ze wszystkim do marynowanej rurki stekowej, worek perforacyjny w kilku miejscach, pieczone końce kuchnia filmowa i… piec, na jeszcze zamknięty taras lub!

Po now wyjmij rolkę, usiądź na talerzu i przykryj folią aluminiową. Naczynie, w którym smażono bułkę, umieszcza się na ogniu, dodaje łyżkę octu balsamicznego, a także łyżkę pozostałej pasty pomidorowej Przepisy, 1 łyżkę stołową From movie to the kitchen worchster sos i podaje wszystko w stanie wrzącym, chłodząc wszelkie brązowe ślady na naczyniu. W razie potrzeby rozcieńczyć niewielką ilością bulionu drobiowego (lub gorącej wody), jeśli wręcz przeciwnie, jest zbyt płynny, gotuj przez około 5 minut, aż sos się utworzy. Gdybyś mógł smak z brązowym cukrem, solą i pieprzem, następnie sos przecedzić przez drobne sito i włożyć do parafii.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj