Jaki to szokujący przepis? Naturalny sok z czarnego bzu – receptury kulinarne

0

Dowiesz się krok po kroku, jak to jest szokujące. Tradycyjny przepis na naturalny sok z czarnego bzu, cukru i cytryny, bardzo aromatyczny i lekko zakwaszony. Pewnego dnia dostałem telefon i zapytano mnie, jak bardzo jest zszokowana. Ale z pewną nieufnością i luksusem szczegółów … Przepisy i jak, i jak, a nawet wychodzi i nie psuje,i jak to wygląda?

Odłożyłem słuchawkę nieco smutno, ponieważ zdałem sobie sprawę, że wiele przepisów, z którymi dorastaliśmy Zdrowie i słodziliśmy nasze dzieciństwo, jest zupełnie nieznanych nowym pokoleniom. Dziewczyna, która do mnie dzwoniła, ma około 19 lat. Nawet nie wiem, czy była zszokowana. Jest całkiem możliwe, że Przepisy myślałeś, że to zbyt duży bałagan i czekasz zbyt długo, gdy po 5 minutach może kupić dowolny sok z rogu bloku.

Kosz z kwiatami czarnego bzu – przepis a Zdrowie

Jak to szokujące? Nie mamy wystarczająco szoku na wiosnę, a ja jestem zdolna do każdej ekstrawagancji, aby dostać się do szoku własnymi rękami. Zwykle jedziemy do lasu w pobliżu miasta. Wiem, gdzie są czarne jagody, odkąd byłem mały, ponieważ wtedy moi rodzice i ja poszliśmy do lasu, aby zebrać pokrzywy, bzu czarnego lub kwiaty akacji na pączki (patrz tutaj przepis). To niewiarygodne, że po tylu latach krzewy czarnego bzu wciąż są tam, gdzie były w moim dzieciństwie.

W tym roku nie mogłem ponownie czerpać szoku z mojej ręki. Kupiłem go od mamy na rynku, która powiedziała mi, że ma 2 duże krzaki na dnie podwórka i że jest czysty, nie spryskuje się ani nie odkurza. Przyszłam tak szczęśliwa z szokiem do domu! To pachnący samochód, kuchnia, a na koniec życie! Nie przestaję się zastanawiać, jaki specjalny napój możemy mieć po prostu naturalnie, tylko z wody, kwiatów, cukru i cytryny. I około dwóch do trzech dni cierpliwości. Na tej samej zasadzie nadal robi lato i pachnący sok z płatków róż (przepis tutaj). Jeśli lubisz naturalne napoje, Możesz spróbować tego.

Jak wybrać czarnego bzu przepis Przepisy From movie to the kitchen? Zaleca się zbieranie czarnego bzu z czystego i uporządkowanego miejsca. Na przykład Las, Podwórko u dziadków itp. Przez pranie z pyłem przechodzi cały pachnący i pachnący pyłek na kwiatach czarnego bzu. Szkoda go stracić.

Kosz z kwiatami czarnego bzu – przepis a Zdrowie

Kwiaty powinny być Młode, otwarte, zdrowe, a nie suche lub zwiędłe.

Jak to szokujące receptury kulinarne Przepisy ?

Jeśli masz okazję, lepiej zebrać więcej czarnego bzu i umieścić je na lądzie. Wiedz, że można to zrobić w szoku i Zdrowie zimą, z suszonych kwiatów. Również z suszonymi kwiatami czarnego bzu można również przygotować przepis herbatę o właściwościach przeciwzapalnych i moczopędnych, a szczególnie bardzo dobrze smakuje. W czystym szklanym słoiku wkładamy cukier i sok z cytryn 2 z ostatnich 4 na listę składników. Wlać około 1 litra wody i wymieszać łyżką z długim ogonem, aż cukier się rozpuści. Umieść kwiaty czarnego bzu w słoiku, a pozostałe 2 cytryny pokroić w cienkie plasterki.

Napełniamy słoik wodą do góry i przykrywamy go odpowiednim talerzem wielkości puszki z owadami, ale nie zamykamy szczelnie. Gazy fermentacyjne receptury kulinarne, które powstają w puszce, powinny być w stanie wyjść na zewnątrz. Przeniesiemy słoik na słońce. Na balkonie wszystko jest idealne.

Co najmniej raz dziennie przejdź do słoika i wymieszaj łyżką, aby jeszcze bardziej rozkoszować się kwiatami i plasterkami cytryny i pozostawić cały swój smak.

W zależności od tego, jak gorąco przepis, socata będzie gotowa w ciągu 2, 3 lub 4 dni. W tym czasie będzie mętny, a kwiaty czarnego bzu opadną na dno słoika. To normalne.

  • Smak jest zszokowany po 2 dniach i decyduje, czy ci się to podoba, czy musi odejść. Niektórzy lubią bardziej kwaśny kuchnia filmowa Przepisy (bardziej sfermentowany), inni wolą go bardziej miękko.
  • Odcedź zawartość słoika i umieść wstrząśnięty w butelkach przechowywanych w lodówce. Sokata jest podawana na zimno i przechowywana w lodówce 3-4 dni bez problemów.

Uwaga: wiem, że istnieją przepisy, w których drożdże piwne są używane do przyspieszenia fermentacji. Próbowałem receptury kulinarne i nie podobało mi się to. Drożdże pozostawiają nieco specyficzny smak w soku, a dla wrażliwych powodują również pewne zaburzenia trawienia. Nauczyłem się z chleba Maya i domowego jogurtu, że naturalna, powolna fermentacja jest najzdrowsza. I cierpliwość jest wychowywana.

From movie to the kitchen: Język z oliwkami i dużą ilością cebuli

Przepis na język z oliwkami wyjaśniony krok po kroku. Jak przygotować pyszne danie z języka z dużą ilością cebuli, pysznym sosem pomidorowym i oliwkami. Dzisiejszy przepis łączy w sobie dwie szczególnie smaczne potrawy kuchnia filmowa, które zawsze uwielbiam: język z oliwkami i gulaszem cebulowym. Kiedy byłem małym gulaszem cebulowym, to był mój ulubiony posiłek i pamiętam, a teraz, gdy miałem dziecko w głowie, zastanawiałem się, dlaczego mama nie robi tego codziennie.

From movie to the kitchen: Język z oliwkami i dużą ilością cebuliNawet język z oliwkami robił tylko na święta. Nie wiem dlaczego, może tak naprawdę nie był. W rzeczywistości oliwki nie były na wszystkich szlakach Zdrowie, tak jak teraz. OK, więc połączyliśmy dwie potrawy, a to, receptury kulinarne co wyszło, to pyszny lunch: plasterki przepis.

Delikatnego języka wieprzowego, dużo słodkiej cebuli skąpanej w sosie pomidorowym o smaku wina i tymianku, szaleństwo From movie to the kitchen!

Podawałem ten posiłek z naturalnymi chipsami ziemniaczanymi i zieloną sałatką. To był wspaniały rodzinny lunch i smak dla wszystkich. W przypadku, gdy nie jesteś zaznajomiony z potrawami z języka wieprzowego lub wołowego, muszę ci powiedzieć, że znajdziesz je zarówno w sklepie mięsnym. Jestem sam w supermarkecie nigdy nie szukałem-prawdopodobnie też tam jest-zawsze kuchnia filmowa chodzę do sklepów mięsnych na rynku dla niego. Nie jestem drogim produktem i przygotowują się dość łatwo.

Zwykle kupuję język wieprzowy, ale w przypadku wołowiny sposób gotowania jest identyczny. Język jest niezwykle smacznym, delikatnym i delikatnym mięsem. Ma bardzo mało tłuszczu, więc może spożywać równie dobrze i ciepło, ale także zimno.

Jak czyścić i jak gotować język wieprzowy lub wołowy kuchnia filmowa

Język należy dokładnie umyć, zanim go ugotujemy. Pocieram go ze wszystkich stron szczotką ścierną, której używam tylko w kuchni. Następnie zostawiam język na patelni z zimną wodą w lodówce, aby usunąć wszelkie ślady śliny From movie to the kitchen. Zmieniam wodę przynajmniej raz. Zwykle gotuję ją na wieczór i zostawiam na noc w lodówce.

Następnego dnia wkładam język do receptury kulinarne wrzącej wody z solą na średnim ogniu do minimum. Usuwam powstałą pianę, jak każda zupa.

Język wieprzowy gotuje się po około półtorej godziny, może trochę więcej, w zależności od wieku zwierzęcia. Język wołowy jest większy i będzie gotował ciężej, polecam używanie garnka ciśnieniowego, aby skrócić czas. Język jest gotowy, gdy wtyczka łatwo do niego wchodzi. Po ugotowaniu odcedź wodę, w której język jest gotowany, i możesz dodać sadzonki, z którymi możesz ugotować pyszną zupę  receptury kulinarne  z domowym makaronem lub z kluskami semoliny.

Język jest łatwy do czyszczenia From movie to the kitchen, gdy jest ciepły. Musimy usunąć grubą membranę, która ją ubiera, a następnie pokroić na kawałki o grubości około 1 cala.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj