377 kurs przyprawiania ze sztuka odzywiania

Kurs przyprawiania ze Sztuką Odżywiania.

kurs przyprawiania ze sztuką odżywiania

 Katarzyna Rudnicka oraz Anna Ptak, prowadzące kurs przyprawiania, bogatsze o doświadczenia i informacje zwrotne od kursantów pierwszej edycji, zmieniamy jego formułę, a właściwie proponujemy nowe wersje, lepiej dopasowane do potrzeb ludzi: lepiej dopasowane programy, mniej lub bardziej intensywne, podstawowe i rozszerzone, z grupą treningową lub bez. Nowe wersje to: Slow (jeśli wolisz pracować we własnym tempie), Basic (program podstawowy, ze wsparciem grupy) oraz Smart (program rozszerzony, również ze wsparciem grupy).

Ceny promocyjne do 06.03.2015.

 

Co to za kurs przyprawiania?

Sam opis przypraw nie jest dla nas sednem tego kursu, to każdy może znaleźć w internecie. Istotne jest JAK SKOMPONOWAĆ POTRAWĘ – co do czego pasuje, jak zrównoważyć smak, jak wydobyć więcej aromatu; zioła, sól, przyprawy i nośniki smaku – niby detale, ale to właśnie one się liczą.

“Moim zamysłem jest, by po kursie każdy umiał stworzyć zrównoważoną potrawę, gdzie bazą może być cokolwiek – ziemniak, dynia, cieciorka, kasza jaglana, ryż, mięso czy ryba; żeby za pomocą ziół, przypraw i nośników smaku każdy był w stanie stworzyć dzieło.”

 

Kasia Rudnicka

 

Dla kogo?

      Dla osób, które chcą gotować dla siebie, swojej rodziny, przyjaciół i innych bliskich osób. Może to być również dobra okazja do zwiększenia kompetencji zawodowych dla kucharzy i pomocników kucharza.

Po co?

  • Żeby nauczyć się właściwie wykorzystywać przyprawy i zioła z korzyścią dla zdrowia i smaku
  • Żeby nauczyć się jak inaczej stosować przyprawy i zioła już znane, poznać nowe i dowiedzieć się jakie są ich zdrowotne moce
  • Żeby gotować w pełni wartościowe posiłki
  • Żeby w świadomy sposób poprawiać strawność posiłków
  • Żeby – w końcu – smaczniej gotować, lepiej trawić i po prostu zdrowiej żyć.

 Czego konkretnie się dowiesz i nauczysz?

  • Jak dobierać zioła i przyprawy stosując metodę Pięciu Smaków
  • Jak wydobyć głębię smaku z dań
  • Jak zmniejszyć ilość stosowanej soli na rzecz ziół i przypraw (bez szkody dla smaku, a nawet dla jego polepszenia)
  • Jak łączyć przyprawy i zioła, żeby było zarówno smacznie, jak i zdrowo
  • Jak ugotować zupę bez stosowania kostki rosołowej i przypraw typu wegeta
  • Jakie są sprawdzone zestawy przypraw, by nie używać gotowych mieszanek sklepowych (zwłaszcza tych opartych na soli warzonej)

Co otrzymujesz:

  • cenne materiały szkoleniowe na temat ziół, soli i przypraw (ponad 300 stron ze slajdami, ćwiczeniami i przepisami w wersji Slow i Basic, i odpowiednio ponad 400 stron w wersji Smart)
  • gotowy do wydruku (i stosowania) plakat oparty na metodzie Pięciu Smaków
  • praktyczne porady
  • ćwiczenia i zadania domowe – ułatwiające wcielanie wiedzy w życie
  • motywujące maile
  • możliwość dostępu do grupy treningowej na Facebooku (w zależności od programu)
  • zaświadczenie o uczestnictwie w kursie (wersja Slow)
  • certyfikat uczestnictwa w kursie (wersja Basic i Smart)

W czym jeszcze pomoże kurs?

Przyprawy są bardzo ważnym elementem w kuchni, tylko trzeba je umiejętnie wykorzystać. Brak Ci tej umiejętności? Po takim kursie Twoja kuchnia będzie bogatsza, a Ty zwiększysz swoją pewność w dobrym przyprawianiu.

 

Opinie uczestników kursu:

“Na kursie podoba mi się to, że z prezentacji przesyłanej raz w tygodniu mogę dowiedzieć się nowych rzeczy o przyprawach i ich zastosowaniu, a potem mogę iść do swojej kuchni i szaleć z gotowaniem (oczywiście jeżeli pozwolą mi na to moje maluchy:)). Mogę próbować nowych smaków i wykorzystać przepisy podane na kursie. A potem czekam na ocenę moich dużych i małych smakoszy, czy było dobre, czy nie.

Tym którzy się wahają powiedziałabym: Jeżeli lubisz gotować i nie boisz się eksperymentować w kuchni, ale czasem nie wiesz czego tu jeszcze dosypać, żeby było smacznie, to warto zapisać się na kurs i poćwiczyć swoje umiejętności kulinarne. Ten kurs może wzbogacić twoją kuchnię o nowe zapachy i smaki.”

Marta (żona i mama trójki dzieci)

“Szczerze mówiąc, to chyba wiedza jaką uzyskuję z materiałów jest większa, niż przypuszczałam. Szczególnie zachwyciły mnie informacje nt. zdrowotnego wpływu i zastosowania przypraw/ziół.

Podoba mi się forma prezentacji danych oraz szerokie podejście do tematu. Forma prezentowanych informacji jest też piękna. Zbiór przepisów – gotowych – zebranych tak w jednym miejscu – to będzie dla mnie inspiracja na długo!”

Amelia, propagatorka zdrowego stylu życia, trenerka

“Kochani! Naprawdę warto! Od wielu lat gotuję, myślałam, że z przyprawianiem jestem “za pan brat”, a tymczasem dzięki kursowi dowiaduję się co chwilę czegoś nowego i fascynującego o zawartości słoiczków, saszetek, buteleczek i pudełeczek, które zajmują dużą część mojej kuchni. Alchemia!”

Dojrzała kobieta 50+. Żona, matka, babcia.

“Ja odpowiem najkrócej jak potrafię: kurs przechodzi moje najśmielsze oczekiwania, forma przekazu kolejnych informacji wg mnie jest bardzo dobra , co do ceny to zapłaciłabym ją po raz kolejny – zresztą ja po skorzystaniu z wcześniejszych materiałów nie wahałam się ani przez chwilę. A ludziom powiedziałabym tak: słuchajcie moi mili, jeśli chcecie poznać różnorodność przypraw, zmieniający się smak potraw za ich przyczyną, zajrzyjcie na kurs i wiecie co myślę, że zatrzymacie się tam na dłużej 🙂 Do grupy treningowej zaglądam rzadko, ale można przeczytać wiele ciekawych propozycji, porad i można tam zauważyć Ciebie, Kasiu, a to bardzo dobrze świadczy o realizacji kursu :)”

Agnieszka

“Kurs przyprawiania spełnił moje oczekiwania, tak to sobie wyobrażałam: porcja teorii do zastosowania w praktyce. Próbuję po kolei wszystkie dania, o ile są dostosowane do diety bezglutenowej (mąż i syn to bezglutenki, więc i ja siłą rzeczy też). Super tabela, która w zasadzie jest podstawą tego kursu, bardzo ciekawe informacje o przyprawach. Cena nie jest wygórowana, za wiedzę trzeba płacić. Myślę, że każdy kto choć trochę lubi i musi gotować, powinien znać podstawy przyprawiania. Dzięki temu nawet ze zwykłych placków kartoflano-cukiniowych można zrobić wykwintne danie”. Małgorzata

 Dlaczego kurs online?

W ciągu ostatnich kilku lat przeprowadziłam wiele kursów i szkoleń z praktycznym gotowaniem w programie: warsztaty kulinarne, szkolenia w zawodzie kucharz (i pomocnik kucharza), jak również kursy z organizacji cateringu. Przeszkoliłam ponad 300 osób, ale chętnych jest więcej. Dużo osób zgłaszało chęć udziału w kursach i szkoleniach, jednak takie przeszkody jak czas, miejsce, cena i przypadki losowe nie pozwalają uczestniczyć w szkoleniach stacjonarnych.

Chciałabym podzielić się swoją wiedzą, umiejętnościami i doświadczeniem pomimo tych przeszkód. Stąd pomysł na kurs internetowy, gdzie możesz uczyć się we własnym tempie i w wybranej przez siebie porze. Również dzięki intenetowi cena kursu może być przystępna (odpadają koszty wynajęcia sali, dojazdu, drukowania itd., itp.).

Co jest potrzebne, by wziąć udział w kursie?

  • komputer
  • dostęp do internetu
  • drukarka (lub dostęp do drukowania)
  • własna kuchnia i produkty spożywcze
  • 1-3 godziny tygodniowo na teorię + czas na trening kulinarny

 

Dostępne wersje:

 slow kurs przyprawianiaPROGRAM SLOW

Przez 7 tygodni otrzymujesz materiały z kursu, jednak sam/a decydujesz jak intesnywnie przerabiasz kurs. Program przeznaczony dla osób, które chcą poznać podstawy dobrego przyprawiania i rozszerzyć zestaw używanych przypraw, ziół, soli i nośników smaku, we własnym tempie. Cena podstawowa to 99 zł.

 

basic kurs przyprawianiaPROGRAM BASIC

7 tygodni intensywnego programu dla osób, które chcą poznać podstawy dobrego przyprawiania i rozszerzyć zestaw używanych przypraw, ziół, soli i nośników smaku. Dla osób, które potrzebują motywacji i wsparcia grupy. Cena podstawowa to 119 zł.

 Co o roli grupy treningowej powiedzieli uczestnicy poprzedniej edycji:

 “Mnie się podoba to, że mamy grupę na FB i możemy się dzielić uwagami, doświadczeniami, dopytywać….to miłe, spontanicznie, szczere i z korzyścią dla nas wszystkich.” Amelia, propagatorka zdrowego stylu życia.

 “Z grupy treningowej jestem bardzo zadowolona, wydaje mi się, że jest to podstawa, tego kursu.” Justyna K.

 

smart kurs przyprawianiaPROGRAM SMART

Ponad 3 miesiące rozszerzonego programu kursu przyprawiania dla osób, które chcą poznać sztukę dobrego przyprawiania i znacząco rozszerzyć zestaw używanych przypraw, ziół, soli i nośników smaku. Dla osób, które potrzebują motywacji i wsparcia grupy.

 Przeczytaj co o grupie treningowej powiedzieli uczestnicy:

 “Grupa pełni ważną rolę w kursie: motywuje do działania, inspiruje swoimi pomysłami, wyręcza Cię w nie których odpowiedziach, buduje atmosferę wspólnego gotowania w jednej dużej kuchni.” Michał P.

 “Uważam, że wymiana pomysłów i doświadczeń jest bardzo potrzebna.” Dorota R.

 

 Porównanie kursów

PROGRAM

SLOW

PROGRAM

BASIC

PROGRAM

SMART

Poziom  podstawowy,

bez grupy

Poziom rozszerzony, z grupą treningową

Poziom rozszerzony,

z grupą treningową

99 zł / za 6 modułów

119 zł / za 6 modułów

219 zł / za 12 modułów

start: czwartek  12.03.2015

start: czwartek  12.03.2015

*tygodniowa przerwa świąteczna

start: czwartek  12.03.2015

*tygodniowa przerwa świąteczna

otrzymujesz materiały przez 7 tygodni*, jednak sam/a decydujesz o tempie wdrażania programu

 

*tygodniowa przerwa świąteczna

7 tygodni* intensywnego treningu w przyprawianiu + pomoc grupy


*tygodniowa przerwa świąteczna

Ponad 3 miesiące* intensywnego treningu w przyprawianiu + pomoc grupy


*tygodniowa przerwa świąteczna

Materiały informacyjne, ćwiczenia i prace domowe na emaila.

W sumie ponad 300 stron: slajdy w prezentacjach, ćwiczenia + przepisy

Materiały informacyjne, ćwiczenia i prace domowe na emaila.
W sumie ponad 300 stron: slajdy w prezentacjach, ćwiczenia + przepisy

Materiały informacyjne, ćwiczenia i prace domowe na emaila.

W sumie ponad 400 stron: slajdy w prezentacjach, ćwiczenia + przepisy

 

Dostęp do tajnej grupy treningowej na Facebooku

Dostęp do tajnej grupy treningowej na Facebooku

Bonus nr 1: Plakat/ściąga przyprawiania (pdf)

Bonus nr 1: Plakat/ściąga przyprawiania (pdf)

Bonus nr 1: Plakat/ściąga przyprawiania (pdf)

Bonus nr 2: Poszerzona lista przypraw i ziół według smaków (pdf)

Bonus nr 2: Poszerzona lista przypraw i ziół według smaków (pdf)

Bonus nr 2: Poszerzona lista przypraw i ziół według smaków + wersja po angielsku (pdf)

Bonus nr 3: Co zamiast soli? (pdf)

Bonus nr 3: Co zamiast soli? (pdf)

Bonus nr 3: Co zamiast soli? (pdf)

   

Bonus nr 4: Zbiór przepisów na domowe mieszanki przyprawowe. (pdf)

Zaświadczenie o uczestnictwie w kursie

Certyfikat uczestnictwa w kursie

Certyfikat uczestnictwa w kursie

Gwarancja*

Gwarancja*

Gwarancja*

 Zastrzegamy prawo do odwołania kursu Basic lub Smart, jeśli nie zbieże się odpowiednia ilość chętnych. Zwrócimy wpłaty, jeśli tak się wydarzy.

Pytania i odpowiedzi

 

Co zrobić, żeby się zapisać na kurs?

Przyślij nam maila na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., podając imię i nazwisko uczestnika/ków oraz nazwę wybranego kursu. Dostaniesz dalsze instrukcje.

 

Kiedy zaczyna się kurs?

Kursy startują w czwartek 12.03.2015. Przewidujemy tygodniową przerwę świąteczną.

 

Kiedy należy płacić za kurs?

Wpłaty przyjmowane są do momentu rozpoczęcia kursu. Materiały informacyjne będą wysyłane po zaksięgowaniu wpłaty (nie wcześniej jednak niż 12.03.2015), więc sprawy formalne przyspieszy potwierdzenie wpłaty przysłane na wyżej podany adres mailowy.

 

Czy mogę dołączyć do kursu w trakcie jego trwania?

Tak, o ile nie minęło więcej niż 25% czasu całego kursu. Jednak, jeśli możesz, korzystaj z kursu od początku, więcej się nauczysz.

 

Czym jest *Gwarancja?

Zależy nam na zadowolonych klientach, jeżeli więc kurs po 3 blokach lekcyjnych nie spełni Twoich oczekiwań, zwrócę pieniądze (pomniejszone jedynie o opłaty bankowe, rozliczeniowe). Warunek: przysłanie wypełnionych wszystkich zadań domowych (zadanych do tej pory). Mamy nadzieję, a nawet przekonanie, że wcielenie w życie porad z kursu przełoży się na kulinarne efekty. Kurs jest objęty gwarancją, więc jeżeli w Twoim przypadku to się nie wydarzy, zwracamy honor i Twoją wpłatę.

 

Czy udział w grupie treningowej jest obowiązkowy?

Masz wybór, wersja Slow jest bez grupy, wersja Basic i Smart – z grupą. Przeczytaj co o grupie treningowej powiedzieli uczestnicy:

“Grupa pełni ważną rolę w kursie: motywuje do działania, inspiruje swoimi pomysłami, wyręcza Cię w nie których odpowiedziach, buduje atmosferę wspólnego gotowania w jednej dużej kuchni.” Michał P.

“Uważam, że wymiana pomysłów i doświadczeń jest bardzo potrzebna.” Dorota R.

 

Jak można nauczyć się przyprawiać przez internet? Czy to jest w ogóle możliwe?

Program jest tak zbudowany, by wdrażać nowe zasady i smaki stopniowo. W każdej z 3 wersji jest zastosowana ta sama metoda Pięciu Smaków, której opanowanie jest łatwe, natomiast w zależności od osobistych umiejętności i preferencji smakowych każdy uczestnik będzie tę umiejętność doskonalił we własnym domu, na własnych ulubionych potrawach i w swoim tempie. Grupa treningowa na Facebooku daje również okazję do wymiany doświadczeń.

“Właściwie, to nie bardzo wyobrażałam sobie jak będziemy “smakować” on line, wiedziałam tylko jedno, znając Sztukę Odżywiania i Ciebie troszkę z wcześniejszych kontaktów, że na pewno uczciwie i solidnie potraktujesz swoje zadanie. Nie zawiodłam się ani trochę. Chciałam usystematyzowanej wiedzy w jednym miejscu, dobrze, przejrzyście podanej, inspirującej do poszukiwań i pogłębiania wiedzy i to dostaję. Bezcenne dla mnie jest to, że sama decyduję o czasie, w którym pochłaniam wiedzę, tempie pracy, formie ćwiczeń.” Ewa J., jedna z uczestniczek kursu.

 

Czy to jest kurs przyprawiania według Pięciu Przemian?

Nie. Plakat/ściąga przyprawiania jest oparty na Pięciu Smakach, może być pomocny w Kuchni Pięciu Przemian, natomiast ta filozofia nie jest obowiązkowa, a opracowana przez Katarzynę Rudnicką metoda sprawdza się w życiu i jest o wiele prostsza w stosowaniu niż kuchnia 5P.

 

Czy jest możliwość nieodpłatnego udziału w kursie?

Tak, jeżeli jedyną przeszkodą w udziale są kwestie finansowe, proponujemy barter, czyli wymianę usług. Napisz do nas na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. i zaproponuj co możesz zrobić dla serwisu. Jeśli nie za bardzo wiesz, co to mogłoby być, skontaktuj się z nami, razem znajdziemy rozwiązanie.

 

Kto prowadzi kurs?

Pomysłodawczynią kursu przyprawiania jest Katarzyna Rudnicka – właścicielka serwisuwww.SztukaOdzywiania.pl. Za treści merytoryczne, program i opiekę nad grupą treningową odpowiedzialne są: Katarzyna Rudnicka i Anna Ptak. Więcej o autorkach możesz przeczytać w artykule O nas.

 

 PS. Pomóż nam rozpowszechnić informację o kursie – podaj dalej 🙂 Prześlij link osobom, które potencjalnie mogą być zainteresowane kursem.

Warto przeczytać

Zawsze piszemy jasno, prosto i zrozumiale. Tworzymy artykuły DLA Was.