339 historia magdy

Historia Magdy

Magda korzystała z indywidualnego planu żywieniowego u Katarzyny Rudnickiej. Dziś opowiada nam o zmianach, które wprowadziła w życie dzięki Sztuce Odżywiania. Ty też chcesz opowiedzieć nam swoją historię? Wypełnij formularz lub napisz maila na  Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

“Przekonało mnie Twoje praktyczne podejście i takie przyzwolenie na powolne wprowadzenie zmian, z miłością i szacunkiem dla mnie samej i mojego organizmu.”

1. Co jest Twoim zdaniem najważniejsze w Sztuce Odżywiania?

Dla mnie najważniejsze jest indywidualne podejście, praktyczne porady i różnorodność proponowanych rozwiązań- zawsze dopasowanych do różnych grup odbiorców. Wciąż zaskakujecie nowymi przepisami, e-bookami w bardzo przystępnej formie- z tego o kaszy jaglanej korzystam namiętnie  i zakochałam się w tartach w wersji wytrawnej 🙂

2. Wymień 3 rzeczy, jakie zapamiętałaś dzięki Sztuce Odżywiania

– jeżeli na etykiecie jest coś, czego nie byłaby w stanie przeczytać Twoja babcia, lub o tym w życiu nie słyszała – to tego nie kupuj 🙂

– żołądek jest jak samochód – potrzebuje odpowiedniego paliwa i ciepłych posiłków, by chodził jak zegareczek 🙂

– mąka, nabiał i cukier – mój wróg nr 1 😉

3. Daj 1 najważniejszą poradę czytelnikom Sztuki Odżywiania
Warto słuchać swojego organizmu, odżywiać się regularnie i jeść różnorodnie, zmieniając termikę produktów w zależności od pory roku. Zapomnieć o drastycznych dietach i dać sobie czas na wprowadzenie pozytywnych zmian.

4. Wymień 3 najważniejsze rzeczy, jakie wdrożyłaś w domu dzięki Sztuce Odżywiania

Kasza gryczana i jaglana na stałe zagościły w mojej kuchni – tej drugiej w ogóle przed spotkaniem z Tobą nie znałam i na oczy nie widziałam. Druga rzecz to ciepłe śniadania i zwłaszcza zimą – zupy na kolacje. Pamiętam do dzisiaj, jak mnie zapytałaś – jaką zupę umiem gotować, a ja na to – pomidorową 🙂 Dzisiaj repertuar jest znacznie większy, a zupa stała się świetnym pomysłem na kolację, np. po powrocie z fitnessu. I jeszcze wyeliminowałam wszystkie przyprawy typu kostka rosołowa i vegeta – mniej solę, a używam więcej ziół.

5. Wymień 2 rzeczy, które porzuciłaś dzięki Sztuce Odżywiania 😉

Dwie najważniejsze rzeczy jakie porzuciłam to nabiał, który przedtem kupowałam namiętnie (jogurty, serki homogenizowane, desery mleczne, itp.) i bardzo ograniczam rzeczy glutenowe – nie pamiętam kiedy jadłam pączka czy drożdżówkę, a chleb jem, jak już mam ogromnego lenia i nie mam weny na gotowanie, co rzadko się zdarza 😉

6. Jak byś ulepszyła Sztukę Odżywiania?

Wzbogaciłabym o warsztaty kulinarne, np. dla osób, które nie mogą jeść glutenu a nie potrafią zrezygnować z pieczywa i innych, bo boją się, że będą chodzili głodni, lub zabraknie im pomysłu na posiłki; albo warsztaty kuchnia 5 przemian, albo tematyczne, np. warsztaty z zupy, zdrowych deserów itp. 

7. Właściwie jak Ci pomogłam? Gdybyś miała to opisać 1 zdaniem?

Uzmysłowiłaś mi, że to jak jem, ma ogromny wpływ na to, jak się czuję. Np. na moje problemy ze skórą i liczne wizyty u dermatologów pomogła dieta – było to dla mnie prawdziwe objawienie i zaskoczenie! 🙂 

8. Jest tyle serwisów i osób zajmujących się zdrowym odżywianiem. Właściwie dlaczego wybrałaś mnie?

Zanim nie trafiłam na Twoje warsztaty, w ogóle nie interesowałam się zdrowym odżywianiem. Nie zastanawiałam się nad tym i kojarzyło mi się to z ogromnymi wyrzeczeniami i monotonią. Rozwiązania instant źle mi się kojarzą, a Ty nie proponowałaś nagłej rewolucji, nie chciałaś wywracać mojego życia do góry nogami, tylko zaproponowałaś indywidualny program wprowadzania zmian, które polepszą na trwałe moje samopoczucie. Poza tym ogromnym wsparciem były Twoje maile i porady na każdym etapie wprowadzania zmian. Polecam Sztukę Odżywiania również za człowieczeństwo i rozwiązania skrojone na miarę każdej osoby z osobna, bez gotowych modeli.

Magda z Olsztyna

 






Kup ebooka

Kasza jaglana – 99 przepisów

Tylko 46 zł w duecie!

Ebook o śniadaniach

Sprawdź bestsellery Złotych Myśli


 

Zostaliśmy nagrodzeni
w plebiscycie
KNOW HEALTH 2011